Sevilla

Chaves diu que el seu govern mai "va saber, informar, avalar o aprovar mesures irregulars o il·legals"

L'expresident de la Junta d'Andalusia ha comparegut davant la comissió que investiga les irregularitats detectades en expedients de regulació d'ocupació tramitats per l'administració autonòmica.

RedaccióActualitzat
L'expresident de la Junta d'Andalusia, el socialista Manuel Chaves, ha comparegut davant la comissió al Parlament andalús que investiga les irregularitats detectades en expedients de regulació d'ocupació tramitats per l'administració autonòmica. En la seva intervenció, Chaves ha defensat el bon fer dels seus governs. "El Consell de Govern que vaig presidir mai va saber informar, avalar o aprovar mesures irregulars o actes il·legals" en relació amb el programa 31L d'ajudes sociolaborals a empreses en crisi i els ERE, ha afirmat.

Chaves ha defensat la legalitat del programa i del procés per pagar les ajudes de més de 1.000 milions entre 2001 i 2010 a través d'un conveni marc entre l'Institut de Foment d'Andalusia i la Conselleria de Treball. Tot i admetre que no coneixia el procés perquè no era de la seva competència, l'expresident ha mantingut que l'administració andalusa té un sistema de control i de filtres "més intens" que la resta de comunitats autònomes.

Sigui com sigui, l'expresident andalús ha assegurat que, si hi va haver irregularitats, ell no ho podia saber. "El govern no podia saber, no tenia perquè conèixer la gestió, el dia a dia de les diferents conselleries", ha dit Chaves. Amb tot, ha reconegut que la conselleria de Treball podria haver atès els informes de la intervenció general que alertaven d'irregularitats, però, ha afirmat: "Potser tenia un altre criteri jurídic".

Chaves ha expressat la seva confiança en l'honestedat de tots els consellers que l'han acompanyat durant els 19 anys que va presidir la Junta. També ha donat suport al ministre de Treball, Antonio Fernández, imputat en el cas.
Anar al contingut