Barcelona

Charamsa envia una carta al papa on acusa l'Església d'homofòbica i hipòcrita

Assegura que l'últim sínode no ha servit per millorar els posicionaments sobre els homosexuals

Actualitzat

L'exmembre de la Congregació de la Doctrina de la Fe del Vaticà Krzysztof Charamsa ha adreçat una dura carta al papa Francesc en la qual acusa l'Església de ser homofòbica, violenta, fanàtica i hipòcrita en relació amb els homosexuals.

Charamsa, que va ser expulsat de l'Església després d'anunciar la seva homosexualitat, ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'últim sínode no ha servit per millorar els posicionaments sobre els homosexuals i que la cúpula de la institució manté un doble llenguatge sobre aquesta qüestió.

"L'Església s'amaga darrere d'un llenguatge oficialment de respecte que és més d'una compassió per un ser inferior. Així es tracta els homosexuals. Algú ha de dir que, en realitat, al darrere, hi ha el manteniment d'una mentalitat homofòbica que també ha reflectit aquest sínode."

L'excapellà ha reconegut que la carta és dura i que l'ha escrita des de la passió sacerdotal i des de la seva experiència personal.

"No he pogut acceptar més el rebuig homofòbic, el rebuig ple de por i d'odi contra les persones homosexuals. Aquesta va ser la meva experiència espiritual a l'Església."

Krzysztof Charamsa afegeix en la carta que si l'Església no és capaç d'acollir els homosexuals com a mínim hauria de saber abstenir-se en aquest tema en lloc de pressionar els estats i les nacions que aproven mesures a favor del matrimoni civil entre persones del mateix sexe.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut