Chanel anuncia que no utilitzarà més pells d'animals exòtics

Chanel s'ha convertit en l'últim gegant de la moda a deixar d'utilitzar pells d'animals exòtics com serps i cocodrils
Chanel anuncia que no utilitzarà més pells d'animals exòtics

Chanel anuncia que no utilitzarà més pells d'animals exòtics

Chanel s'ha convertit en l'últim gegant de la moda a deixar d'utilitzar pells d'animals exòtics com serps i cocodrils
Actualitzat
TEMA:
Moda
Una bossa de mà de Chanel

Una bossa de mà de Chanel

La casa de moda francesa Chanel ha anunciat que prohibirà l'ús de pells d'animals en les seves col·leccions. Deixaran de produir peces de roba i accessoris amb pells, per exemple, de rèptils com cocodrils, llangardaixos i serps.

Segons ha explicat una portaveu a la CNN, ho fan després de les pressions dels animalistes i per mantenir els estàndards ètics de l'empresa:

"A Chanel, estem contínuament revisant les nostres cadenes de subministrament per assegurar-nos que es compleixen les nostres expectatives d'integritat i seguiment. En aquest context, la nostra experiència ens diu que cada vegada és més difícil trobar pells exòtiques que s'ajustin a les nostres normes ètiques."

La portaveu ha afegit que la decisió és "una oportunitat per crear una nova generació de productes de gamma alta.

La mesura ha estat ben rebuda per associacions animalistes internacionals com l'Organització de Persones pel Tracte Ètic dels Animals (PETA), que s'ho han agafat com una autèntica victòria:

 

PETA considera que ja no existeix un argument convincent per l'ús de productes d'origen animal, ja que "els avanços tèxtils han fet que la pell falsa o de cuir d'origen vegetal siguin gairebé indistingibles de les pells d'animals".

La delegació de PETA del Regne Unit ha comunicat la notícia amb un toc d'humor:


Canvi en les firmes de moda

Altres marques de luxe també han deixat d'utilitzar pells. Gucci va anunciar una mesura similar l'any passat al comprometre's a no utilitzar visó, coiot, guineu o qualsevol altre animal criat o capturat per la seva pell.

 

 

L'any 2016, Giorgio Armani també va dir que les seves marques deixarien d'utilitzar pells, ja que volien posar la seva atenció "en qüestions crítiques de protecció i cura del medi ambient i dels animals". Altres marques com Calvin Klein, Ralph Lauren, Nike o Puma també estan lliures de pells.

Notícia relacionada: Els grans de la moda renuncien a la llana moher pel maltractament a les cabres

En aquesta línia, Stella McCartney, la marca de la qual és totalment d'origen vegetarià, va explicar el 2015 que la pell "no és sexy, no està de moda i no és genial".

Durant els últims anys, la pressió dels defensors d'animals han convençut dissenyadors, ciutats, revistes i desfilades de moda. PETA considera que "ara és el moment d'altres companyies com Louis Vuitton de seguir l'exemple de la icònica doble C i fer el mateix".

ARXIVAT A:
Moda Maltractament animal