Raids

"Chaleco" López guanya la vuitena etapa del Dakar en motos i Marc Coma acaba segon

Marc Coma, que finalment continua al Dakar, tot i la sanció de sis hores que va rebre de l'organització per un canvi il·legal de neumàtic, ha quedat segon en la vuitena etapa amb un recorregut de 472 quilòmetres entre Antofagasta i Copiapó. El primer lloc ha estat per al xilè "Chaleco" López, que s'ha imposat amb 42 segons d'avantatge sobre el pilot català. Despres manté amb solvència el liderat de la classificació general amb 1 hora i 20 minuts d'avantatge sobre Ullevalseter i 1 hora i 24 minuts sobre el "Chaleco" López, tercer. En cotxes, la victòria d'etapa ha estat pel francès Stèphane Peterhansel amb 45 segons d'avantatge sobre Carlos Sainz, que es referma en el liderat de la general.

Actualitzat
Després de rebre una sanció de sis hores que l'ha deixat fora de combat en la lluita per la victòria al Dakar, Marc Coma ha decidit seguir lluitant i ha pres la sortida en la vuitena etapa entre Antogasta i Copiapó tot i plantejar-se la retirada. El pilot d'Avià, molt dolgut amb la decisió presa per l'organització de la prova, ha estat segon a 42 segons del xilè "Chaleco" López, que s'ha emportat el seu tercer triomf parcial. El noruec Ullevalseter ha estat tercer mentre que Cyril Despres, cinquè, es manté com a sòlid líder de la classificació general amb més d'1 hora i 20 minuts d'avantatge sobre el segon classificat.

Un cop finalitzada l'etapa, Coma s'ha mostrat satisfet per haver aconseguit deixar de banda la penalització de sis hores que li van imposar dissabte i centrar-se en el pilotatge. "Estic content per haver sabut apartar els problemes extraesportius i centrar-me només en l'esportiu", ha dit el català, que ha precisat que encara està "molt dolgut i molt decebut per tot el que va passar" dissabte. "Ahir no tenia gaire clar si seguir o no. El meu cap era en un altre lloc. Però vam decidir que sortiríem a veure quines sensacions tenia. A la primera part he anat a un ritme molt tranquil, després m'he anat trobant bé", ha afegit el pilot d'Avià.

En cotxes, Stéphane Peterhansel ha creuat victoriós la línia d'arribada de Copiapó amb 45 segons d'avantatge sobre Carlos Sainz. El madrileny, segon a l'etapa, es consolida en el liderat amb més de 14 minuts de marge sobre el qatarià Nasser Al-Attiyah, que només ha pogut ser quart.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut