N'Djamena

Chacón visita els soldats espanyols desplegats al Txad per tasques humanitàries

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha arribat aquest matí a l'aeroport de N'Djamena, la capital del Txad, per visitar i conèixer sobre el terreny la feina humanitària que hi fan un centenar de soldats de l'Exèrcit de l'Aire espanyol. És el primer viatge de Chacón en aquest país centreafricà, i el quart viatge en missió militar des que és la titular de Defensa. La ministra ja ha estat a l'Afganistan, el Líban i Bòsnia, poc després del seu nomenament. Els soldats desplegats al Txad s'encarreguen de traslladar ajuda humanitària i personal de les Nacions Unides a l'est del país, sobretot al veí Sudan i a la castigada regió de Darfur.

Actualitzat
El contingent militar espanyol -el destacament "Sirius"- forma part de l'operació Eufor de les Nacions Unides, que també s'encarrega de protegir els milers de refugiats del Sudan i garantir el repartiment de l'ajuda humanitària.

El Txad és una de les cinc missions internacionals en què està desplegat l'exèrcit espanyol. Davant d'una representació dels militars espanyols que operen en aquesta base multinacional, la ministra de l'Interior ha afirmat que el treball que fan és clau i vital per a l'èxit de la missió de la Unió Europea.

Carme Chacón ha aprofitat la visita per dur als soldats samarretes de la selecció espanyola als soldats desplaçats al Txad que participen en una lligueta a la base multinacional. De moment estan imbatuts.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut