Carme Chacón
Carme Chacón

Chacón: "Vaig néixer amb el cor al revés"

RedaccióActualitzat

Carme Chacón tenia una malaltia cardíaca congènita.

Així ho va explicar ella mateixa el 2014 al programa La Marató de TV3:

"Quan vaig néixer van descobrir que tenia un bloqueig auriculoventricular complet. I més tard, quan va arribar a Catalunya la primera màquina d'ecocardiografia, van descobrir que, afegida al bloqueig auriculoventricular, tenia una transposició de grans vasos, una malaltia coneguda vulgarment com 'el cor al revés'."

A La Marató també explicava que els metges li havien desaconsellat ser mare. Tot i això, Chacón era mare d'un nen.

"Afortunadament, no m'he hagut d'operar encara. Dic encara perquè els metges sempre em diuen que tinc un cor imperfecte que funciona perfecte en el meu cos, però que no és habitual. Però fins aquí he arribat. I fins i tot he estat capaç, gràcies al fantàstic sistema públic de salut que tenim -els metges són els nostres àngels de la guarda quan tens una malaltia com la meva-, de tenir un fill."

Tinc un cor imperfecte que funciona perfecte en el meu cos", deia a la Marató del 2014

 

"Quan vaig néixer, als meus pares els van dir que probablement no seria senzill que visqués. I que si vivia seria difícil que tingués una vida normal. I aquí estic. Ho agraeixo als metges i als meus pares."

Chacón no havia amagat mai la seva malaltia i havia pres part en diferents activitats divulgatives.

En aquestes imatges de l'any 2011 se la pot veure participant, amb Jorge Fernández Díaz, en un acte al Tibidabo de suport als nens amb malalties cardíaques congènites.


El mes de novembre passat, Chacón va participar a València en el primer Congrés Nacional de l'Associació Espanyola contra la Mort Sobtada.
Allà va explicar que als 10 anys va saber que tenia una cardiopatia congènita. Va subratllar que, gràcies als avenços de la medicina, havia jugat a bàsquet, la seva "gran passió".

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut