La ministra de Defensa Carme Chacón, durant la seva intervenció a Sant Joan Despí (Foto: EFE)
La ministra de Defensa Carme Chacón, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Barcelona

Chacón s'estrena com a candidata alertant que CiU sempre pacta amb el PP

La ministra de Defensa, Carme Chacón, l'han designada formalment candidata del PSC a les generals i s'ha estrenat com a cap de llista alertant que, si hi ha opció de fer-ho, CiU pacta "sempre" amb el PP, i que això tornarà a passar si el PP triomfa a les generals. Chacón, que des d'avui és cap de llista del PSC per Barcelona a les generals, atès que no s'ha presentat cap altra candidatura a les primàries, ha posat com a exemple d'això l'acord entre PPC i CiU per governar Castelldefels.

Actualitzat
La ministra, la candidatura de la qual ratificarà dissabte el Consell Nacional del PSC, ha avisat que CiU "fa teatre" i "pataleja" a propòsit de la polèmica per la immersió lingüística, però que ja dóna per "descomptada" la victòria de Mariano Rajoy el 20 de novembre i "prepara" un acord amb els populars.

En roda de premsa després de l'executiva del PSC, Chacón, que ja va ser candidata del PSC a les generals el 2008, ha agraït la confiança dels seus companys i ha avançat que defensarà una Catalunya "sense aventures" i que vagi "de la mà d'una Espanya forta".

La ministra es proposa que Catalunya "lideri" la recuperació econòmica d'Espanya i ha remarcat que "no hi pot haver una Catalunya fort si es debiliten els serveis essencials dels catalans com l'educació i la sanitat", tal com diu que fa CiU.

Chacón ha centrat el seu missatge a denunciar la falta de "coherència" de CiU, que critica al PP pel seu model lingüístic però permet que governi Xavier García Albiol a Badalona i pacta a Castelldefels amb els populars. En aquest sentit, la candidata del PSC ha emplaçat a CiU a pressionar al PP perquè retiri el recurs que aquest partit va presentar davant el Tribunal Constitucional contra la llei catalana d'educació. Si no, ha advertit Chacón, es demostrarà que fan "teatre" i tot són "cortines de fum", perquè "estan tot el dia marranejant per decisions del PPC, però quan està en joc el poder ràpidament es posen d'acord amb ells. Un dia parla d'independència i al dia següent pacten govern amb el PP a Castelldefels".

Preguntada per les seves expectatives en aquests comicis, ha remarcat que "mai no dóna una pilota per perduda" i que, en conseqüència, no donarà per perduda la batalla per La Moncloa. Ha destacat que Catalunya "sempre és decisiva" en el resultat final en les generals, i que també ho serà el 20 de novembre, i ha recordat que sense l'avantatge que va treure el PSC al PP a Catalunya el 2008, Mariano Rajoy hauria estat president.

Chacón ha ressaltat diverses vegades que Catalunya té les "fortalesa" per tornar a ser el motor econòmic espanyol, ha insistit que no es pot retallar en educació i sanitat, i ha afegit que l'aposta del PSOE per l'"Espanya diversa és i segueix sent molt clara".
Anar al contingut