Barcelona

Chacón: "Ni un sol vot del socialisme català permetrà mantenir Rajoy al govern"

La cap de llista del PSC no s'ha volgut pronunciar sobre un hipotètic pacte amb Podem que faci president Pedro Sánchez

Actualitzat

La cap de llista del PSC en les eleccions d'aquest diumenge, Carme Chacón, ha anunciat que els diputats socialistes catalans no possibilitaran la investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, com a president del govern espanyol.

"Ni un sol vot del socialisme català permetrà mantenir Rajoy al govern"

En una compareixença a la seu del partit, Chacón ha valorat el resultat electoral del PSC, que per primera vegada ha estat la tercera força més votada a Catalunya. La candidata dels socialistes catalans ha destacat que han aconseguit "l'objectiu" que es van marcar "després de les eleccions al Parlament", que era "aturar el retrocés i iniciar la recuperació" del partit.

"És un resultat raonable, tot i que ens hauria agradat un resultat millor"

Chacón ha destacat que els socialistes han obtingut 60.000 vots més que el 27-S, que han incrementat en tres punts el percentatge de vot i que han "mantingut representació a totes les províncies". L'exministra de Defensa ha apuntat que, "amb tota la humilitat, podem dir que hem seguit recuperant el nostre resultat, tant en nombre de vots com en percentatge".

Sense posicionar-se sobre pactes postelectorals

Més enllà d'assegurar que no investiran Rajoy, Chacón no s'ha volgut pronunciar sobre un hipotètic pacte amb Podem que faci president Pedro Sánchez. Per la cap de llista del PSC, ara mateix ens trobem en una "primera fase" en la qual el guanyador de les eleccions ha d'intentar formar govern, en la línia del que va dir Sánchez la nit electoral.

Chacón tampoc ha concretat si el referèndum a Catalunya que defensa Podem és "una línia vermella" per als socialistes i ha insistit en un referèndum sobre una reforma constitucional perquè "Catalunya voti acord i no trencament".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut