Barcelona

Chacón justifica la presència de Defensa a Montjuïc pel paper pacificador de l'exèrcit

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha defensat als micròfons de la versió estiuenca d'"El matí de Catalunya Ràdio" que Defensa serà al Centre de la Pau de Montjuïc perquè ningú pot qüestionar el paper pacificador de les forces armades espanyoles. A més, la ministra ha supeditat al dictamen d'una comissió la retirada de la simbologia franquista dels edificis de Capitania i del Bruc, a Barcelona.

Actualitzat
"Ningú pot tenir un sol argument per no reconèixer l'agent de pau que suposen en aquests moments al món les forces armades de molts països i, en particular, les espanyoles." D'aquesta manera ha defensat la presència del Ministeri espanyol al consorci que dirigeix el castell de Montjuïc.

Sobre la retirada dels escuts franquistes dels edificis de Capitania i del Quarter del Bruc de Barcelona, Chacón diu que estan pendents del que dictamini una comissió. "L'objectiu de la llei és que desapareguin, i és amb aquesta voluntat amb què la comissió ha de determinar el que es queda i el que no", ha afirmat la ministra.

Aquest matí, l'Ajuntament de Barcelona retira simbòlicament la primera de les 336 plaques instal·lades a les façanes d'edificis construïts durant el règim franquista.

Més tropes per a l'Afganistan

La ministra de Defensa també s'ha pronunciat sobre el contingent espanyol destinat a l'Afganistan, que ha visitat aquesta mateixa setmana. Chacón ha reiterat que demanarà l'augment d'efectius militars a l'Afganistan si la situació d'aquest país ho requereix. Per la titular de Defensa, els comicis afganesos del 20 d'agost són clau per a la governabilitat i, després, el govern espanyol es podria plantejar enviar més soldats.

Ho ha dit coincidint amb la publicació d'una entrevista al diari "The New York Times", en què president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, també ha afirmat que, si cal, està disposat a incrementar la dotació militar després de les eleccions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut