Madrid

Chacón deixa el seu escó al Congrés per fer de professora a la Universitat de Miami, però assegura que "en cap cas la política"

L'exministra socialista deixa la política durant un any per anar a fer de professora a la Universitat de Miami. La diputada, però, ja ha avançat que es mantindrà activa i que continua "fermament compromesa amb la política d'aquest país, Catalunya i Espanya". Ara bé, ha mostrat el desacord amb els plans de l'actual direcció del seu partit.

RedaccióActualitzat
L'exministra socialista Carme Chacón s'aparta temporalment de la primera línia política. L'exministra de Defensa i d'Habitatge i excandidata a liderar el PSOE deixa l'escó al Congrés dels Diputats per anar-se'n a donar classes durant un any a la Universitat de Miami Dade. La diputada deixa l'escó, però "en cap cas la política", ha manifestat, ja que, com ha avançat, es mantindrà activa: "Estaré en totes les iniciatives en què pugui anar i ho faré per tots els mitjans possibles." En aquest sentit, ha avançat que tornarà al novembre per participar en la conferència política del PSOE. I és que, segons ha afirmat, continua "fermament compromesa amb la política d'aquest país, Catalunya i Espanya".

Tot i això, l'exministra ha mostrat el desacord amb els plans de l'actual direcció del seu partit. Chacón ha explicat que creu que el seu projecte de renovació política i generacional encara és vigent, no només dins dels socialistes, sinó en totes les institucions i partits, però que els seus companys tenen altres plans i objectius, que respecta, però que no comparteix.

Després d'afirmar que "el meu cor i una bona part del cap són aquí", la diputada ha assegurat que estarà "allà on els companys creguin que he d'estar", i que se'n va amb "bitllet d'anada i tornada".

Chacón, doncs, tornarà a la seva professió. "Una activitat que m'apassiona", ha admès. L'exministra farà classes de política a la Universitat de Miami Dade, entre altres activitats docents. Se'n va tot un any acadèmic com a col·laboradora, ha explicat, a "la universitat pública més gran dels Estats Units", de caràcter multicultural i exemple d'integració social. No serà, però, la primera experiència docent de l'exministra, perquè durant deu anys ja va ser professora de Dret Constitucional a Girona. Ara, però, afirma que, amb 42 anys, vol aprofitar el temps per ensenyar i aprendre.

El canvi no implica, segons fonts socialistes, que en un futur renunciï a presentar batalla en unes primàries per encapçalar el cartell dels socialistes espanyols. En tot cas, l'adéu arriba després de diversos episodis negatius: va treure els pitjors resultats del PSC en unes eleccions generals, va ser derrotada per Alfredo Pérez Rubalcaba en l'elecció a la secretaria general del PSOE i, en els últims mesos, ha protagonitzat diversos moments de fricció amb la direcció dels socialistes catalans, sobretot per la seva oposició al dret a decidir de Catalunya. Actualment és membre del comitè federal dels socialistes espanyols, però no ha assumit cap rellevància en l'activitat parlamentària.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut