Barcelona

Chacón crida a la mobilització contra un PP que "ha insultat Catalunya"

La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, ha intentat mobilitzar l'electorat en l'obertura de campanya amb l'advertència que "no és el mateix" tenir com a president José Luis Rodríguez Zapatero que Mariano Rajoy. Chacón ha obert la campanya per als comicis del 9 de març amb un sopar-míting al Poliesportiu del Guinardó, a Barcelona. Ho ha fet acompanyada pel primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Tots han destacat que el PP ha "insultat" Catalunya i que només el PSOE pot oferir un govern "de progrés i amic de Catalunya".

Actualitzat
Carme Chacón ha recordat que el PP "ha demanat el boicot als productes catalans" i que Rajoy "ha amenaçat de no complir" les inversions en infraestructures que preveu el nou Estatut. Per la cap de llista socialista, Catalunya "sap que la seva participació a les urnes és cabdal" i que el seu vot "pot servir per jubilar una dreta rància i centralista, que ha insultat Catalunya i que ni Catalunya ni Espanya es mereixen".

Chacón assegura que el PSC arriba a la campanya "amb els deures fets" perquè "avui tenim més drets: les persones homosexuals, les dones, els treballadors autònoms, i Catalunya també té més drets, un nou Estatut que porta 34.500 milions d'euros per elaborar un nou mapa d'infraestructures". I això, "amb el PP s'aturaria", ha afirmat, en una entrevista a TV3.

La campanya del socialistes catalans té lemes com "La Catalunya optimista" o "Si tu no hi vas, ells tornen", una crida a la mobilització contra el PP. De fet, el PSC se sent amb l'obligació de contrarestar el resultats tan ajustats entre el PSOE i el PP a Espanya. Fa quatre anys van marcar una diferència històrica de 15 diputats amb els populars de Catalunya i ara l'objectiu és mantenir aquesta distància. 

Al sopar-míting, José Montilla ha animat els catalans a donar "una gran lliçó" al PP per haver "atacat, insultat i emprenyat" Catalunya els últims anys. El president la Generalitat ha afirmat que anar a votar és la manera de respondre democràticament "a tant d'odi i a tantes mentides", perquè "qui ataca Catalunya ho paga" i "qui qüestiona l'Estatut aprovat pels catalans, en surt escaldat, i qui juga amb foc, es crema".

El primer secretari del PSC ha admès que al seu partit no li val "qualsevol resultat" i que no es pot "conformar només a derrotar el PP". Segons ha dit, "mai a la història de la democràcia el vot de Catalunya no serà tan decisiu".

Després de l'obertura de la campanya, la cap de llista socialista participarà aquest divendres al vespre en un míting a Vilanova i la Geltrú.
Anar al contingut