Líban

Chacón afirma des del Líban que la situació a Gaza és un "horror"

La situació a Gaza ha centrat la segona visita al Líban de la ministra de Defensa, Carme Chacón, que ha qualificat la crisi "d'horror". El viatge s'emmarca en l'esforç diplomàtic espanyol, i la ministra s'ha reunit amb les màximes autoritats polítiques del Líban. La base espanyola de Marjayun està en situació d'alerta, reforçada després que, dimecres, es van llançar coets contra Israel des del sud del Líban. Un dels moments més emotius de la visita s'ha viscut a l'hospital, on la ministra s'ha interessat per una nena libanesa que va ser intervinguda d'una infecció greu per metges militars espanyols.

Actualitzat
Durant la seva visita a la base espanyola Miguel de Cervantes al Líban, la més gran de les que manté Espanya a l'exterior i on hi ha el més gran nombre de soldats desplegats, un total de 1.100, Carme Chacón ha dit que Espanya està treballant per posar fi a les hostilitats.

La base ha rebut la ministra de Defensa en nivell d'alerta, que han sigut augmentats i reforçats des de l'inici de l'atac israelià a Gaza. En la seva al·locució a la tropa, Chacón ha lamentat "l'horror" que viu Gaza i ha reiterat que Espanya està compromesa històricament amb la pau al Pròxim Orient.

Carme Chacón ha aprofitat per visitar l'hospital Role 2, on hi ha ingressada la nena libanesa de nou mesos Salah Rajab, que va ser intervinguda quirúrgicament per metges militars espanyols d'una greu infecció a la cara i el coll que hauria pogut desembocar en una septicèmia mortal. Amb la nena als braços, la ministra de Defensa ha dit a la mare i l'àvia que "estem feliços de poder-los ajudar. La nena està com una reina".

Després de la visita a la base militar espanyola, Carme Chacón ha anat a Beirut, la capital libanesa, per reunir-se amb el president del país, el primer ministre i el ministre de Defensa. Una entrevista que s'emmarca en l'esforç diplomàtic espanyol a la regió.

Un esforç que ha tingut avui el suport del rei Joan Carles I que ha animat el cos diplomàtic acreditat a Espanya, entre ell l'israelià i el palestí, a intensificar els esforços per aconseguir l'alto el foc a Gaza. El rei ho ha fet en la tradicional recepció anual al cos diplomàtic.
Anar al contingut