Chacón acusa de la vaga de metges les "retallades salvatges" i la mala gestió del govern

Un dia més, el PSC ha adjudicat a governs socialistes l'èxit del model sanitari públic i n'ha fet bandera. Des del Parc de Recerca Biomèdica, on treballen 900 investigadors catalans i estrangers. Segons Carme Chacón, les retallades posen en risc l'atenció a l'usuari i atribueix la vaga de metges d'avui i demà a la incapacitat del govern d'Artur Mas. Chacón: "La vaga no és una bona notícia per als usuaris de la sanitat, però és fruit de les retallades salvatges que el govern de CiU està fent a la nostra sanitat; de la mala gestió del govern de la Generalitat amb la nostra sanitat pública i de la incapacitat negociadora d'aquest govern".

Actualitzat
Chacón ha insistit que la dreta veu en la crisi l'excusa per al negoci al sector privat. Per la candidata, les retallades també posen en risc la investigació. Ha posat d'exemple aquest parc, finançat amb diner públic, com a model per superar la crisi. "Si hem de canviar el model productiu, com ho hem de fer per no tornar a viure una crisi com aquesta, aquí es fa treball de qualitat, el treball estable i és el futur de les nostres economies", ha dit la candidata. L'acompanyaven l'exconsellera de salut Marina Geli i la candidata al Senat, Mònica Almiñana.

El candidat socialista, per la seva banda, ha anat a un acte sobre economia i amb economistes, en un dia, segons ell, "especialment calent" en aquest terreny. Al costat d'antics ministres socialistes com Javier Solana i Carlos Solchaga, Rubalcaba, tot i que s'ha mostrat cautelosament optimista, ha dit que fins que no es digui als mercats com es pagarà el deute grec no es resoldrà la situació a Europa, i en aquest punt ha criticat durament el BCE i la cancellera alemanya: "El que demano al BCE és que adopti, d'una vegada per totes, la decisió que ha de prendre. És més, com més trigui, serà pitjor. Això és el que veiem cada dia. Que adopti la decisió amb valentia i que digui al món sencer que no està disposat que s'especuli amb l'euro. I que ho digui, i que posi tota la seva potència financera, que és molta, en defensa del deute".

L'extitular d'Economia dels governs de Felipe González ha avalat la posició del candidat del PSOE. Carlos Solchaga ha manifestat: "Només perquè no fan el que ens convé, perquè no fan el que convé a Europa".

Solana, mentor de Rubalcaba, ha destacat que el candidat podrà expressar-se a Europa en anglès, francès i una mica d'alemany.
Anar al contingut