La comissària de Pontevedra, Estíbaliz Palma (tercera per la dreta), en una imatge d'arxiu (Europa Press)
La comissària de Pontevedra, Estíbaliz Palma (tercera per la dreta), en una imatge d'arxiu (Europa Press)

Cessen una comissària per dir que "a algunes els agradaria que les violés un antiavalots"

La comissària en cap de Pontevedra, Estíbaliz Palma, va dir-ho en referència a les protestes contra la sentència del procés, durant l'homenatge a un policia nacional ferit en els aldarulls del 2019 a Catalunya

En el marc d'un acte d'homenatge a un agent de la Policia Nacional ferit durant les protestes després de la sentència del procés, a la tardor del 2019, la comissària en cap de Pontevedra, Estíbaliz Palma, es dirigia als oients fent una reflexió sobre l'actuació policial aquells dies.

Passava l'11 de març en un restaurant de Vigo i ho feia en aquests termes:

"Hi va haver 48 hores en què semblava que la Policia Nacional s'havia transformat i, de sobte, violava, maltractava i no sé quantes coses feia més, que ja els agradaria a algunes que les violés un antidisturbis."

La Direcció General de la Policia Nacional l'ha cessat de manera fulminant després que eldiario.es publiqués un àudio on se la sentia fent aquestes declaracions. Segons han confirmat fonts del Ministeri de l'Interior a EFE, la mateixa Palma ha admès la veracitat dels àudios publicats.

En les gravacions s'hi senten també altres frases polèmiques, com quan parla de la companya de l'agent homenatjat. "Hi ha una dita que diu que darrere d'un gran home hi ha una bona dona, que aviat serà que darrere d'una bona dona hi ha un bon home. O bé una altra dona o un fluid. O alguna cosa", diu, mentre se sent com riuen els seus companys.

Estíbaliz Palma (al centre), va ser destinada com a comissària en cap a Pontevedra l'octubre de 2019
Estíbaliz Palma (al centre), va ser destinada com a comissària en cap a Pontevedra l'octubre del 2019 (Europa Press)

La comissària, que va ser nomenada cap a Pontevedra l'octubre del 2019, va recordar que abans estava destinada a Pozuelo de Alarcón (Madrid). Es refereix a aquest lloc com "una plaça nacional i no republicana", en referència a la zona controlada pel bàndol feixista durant la Guerra Civil, i afegeix que era "un àmbit fantàstic quan feies una xerrada".

Va ser allà on els seus fills, "que tenen xarxes socials", li van preguntar: "Mare, què fa la policia a Catalunya?", després de veure les imatges de la intervenció en les protestes contra la sentència, cosa que va derivar en el comentari sobre les dones catalanes i els antidisturbis. En dir-ho, se sent com un dels presents adverteix els qui gravaven amb el telèfon mòbil: "Talla això!" i de fons se sent "Ellis, ellis!".


Secretària de la dona

Estíbaliz Palma va ser secretària de la dona al Sindicat Professional de Policia, l'organització que representa els interessos dels comandaments del cos, i ha defensat públicament la necessitat d'una igualtat real entre homes i dones, segons eldiario.es. 

Al dinar d'homenatge a l'agent retirat, on va tenir lloc el discurs de la comissària, hi van assistir desenes d'agents i comandaments de la Policia Nacional. S'hi va projectar també una intervenció gravada en vídeo per a l'ocasió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

ARXIVAT A:
Masclisme Policia Nacional
Anar al contingut