L'alcalde de Cervera, al seu despatx, amb una reproducció de la carta de Pere III el Cerimoniós, que recull el privilegi del títol de comte de …
L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, encapçala la moció. (Foto: ACN)
Cervera

Cervera demana a la Casa del Rei que renunciï al títol de comte de la ciutat

L'alcalde, Ramon Royes, afirma que una monarquia en el segle XXI és una institució "anacrònica i desfasada"

RedaccióActualitzat

Cervera segueix els passos de Girona, Balaguer i Montblanc. L'Ajuntament de la capital de la Segarra va decidir aquest dijous que al ple de la setmana que ve es debatrà una moció perquè la institució reial renunciï al títol de comte de Cervera. L'alcalde ja ha avançat que la moció s'aprovarà, perquè té el suport de Convergència i Unió, Esquerra i el partit local Solucions i Futur. En canvi, el PSC i el Partit per Catalunya no s'hi han manifestat.

Després de la coronació del príncep, el títol l'assumirà la infanta Elionor. L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, de CiU, ha dit: "Amb tot el respecte del món, demanem a la Casa del Rei que deixi d'utilitzar aquest títol nobiliari". Royes ha explicat que que el grup de regidors que fa costat a la moció, majoritari al consistori, creu que una monarquia en el segle XXI és una institució "anacrònica i desfasada". L'alcalde ha afegit que Catalunya està vivint un procés sobiranista que fa que "no ens sentim vinculats a Espanya i a les institucions més importants de l'Estat".

L'Ajuntament de Balaguer ja va acordar al ple de l'abril del 2013 demanar el príncep Felip que renunciés al títol de senyor de Balaguer i així ho va comunicar a la Casa del Rei. El consistori no va rebre cap resposta. Girona i Montblanc també rebutgen que Elionor hereti els títols de les seves ciutats.

 

 

Anar al contingut