Cervera

Cervera dedica un espai al cementiri per recordar els fills morts durant l'embaràs

Unes pèrdues invisibles, que per als pares no ho són

Teresa MaciàActualitzat

Quan estava embarassada de 2 mesos, la Jordina i el Dani van perdre el nadó que esperaven. Han anat al cementiri de Cervera per recordar-lo en un espai dedicat a les criatures que moren durant els mesos de gestació i que, en molts casos, no poden ser enterrades

"No tenim res, només tenim les primeres ecografies perquè va ser una pèrdua de dos mesos. Estava embarassada i va ser un avortament espontani."

 

L'espai anomenat Empremtes els ajuda a fer el dol d'aquesta experiència que afecta les seves vides. 

"Per donar visibilitat de dir, ei, nosaltres encara que no tinguem els fills aquí hem sigut pares".

Notícia relacionada: "No hi ha batec, el pitjor que m'han dit a la vida": dol perinatal, morts invisibles

 

 

Fins ara els pares i mares no tenien cap espai de record i, a través de l'Associació Servei de Suport al Dol de Ponent, s'ha impulsat aquesta iniciativa, com explica la seva presidenta, Gemma Asensio.

"Aquestes criatures que no arriben als 500 grams de pes o als 5 mesos de gestació, no són entregades a les seves famílies. Llavors aquestes restes es queden als hospitals."

Notícia relacionada: Capsetes de records per ajudar a superar la pèrdua d'un fill durant la gestació

 

 

En Dani defensa que el pare també sent aquest dol de la mateixa manera.

"Els homes no ploren, els homes hem de ser forts, totes aquestes coses... Al final aquestes coses et fan més mal. Al final som iguals i el pare sent el mateix que la mare."

A l'olivera, pengen una estrella per als nadons que no han nascut, i per a l'altra filla que se'ls va morir durant el part. 

 

 

El cementeri de Cervera i el de Calaf ja disposen d'aquest espai, que està obert a tothom qui ho necessiti, un projecte que s'està estenent a d'altres ciutats. Tàrrega, Manresa o Sant Cugat també tenen previst acollir-ne un. 

Una placa recorda que l'amor no comença en néixer i no acaba amb la mort.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut