El president de la Generalitat, Quim Torra, amb la seva esposa, Carola Miró, davant el Memorial per la Pau de Cambrils (ACN)
El president de la Generalitat, Quim Torra, amb la seva esposa, Carola Miró, davant el Memorial per la Pau de Cambrils (ACN)

Cerimònia breu i discreta a Cambrils per recordar els atemptats de fa dos anys

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat en un acte d'homenatge a Cambrils a les víctimes dels atacs terroristes d'ara fa dos anys. En la mateixa línia dels actes d'aquest dissabte a Barcelona, ha estat una cerimònia breu i senzilla.

Torra ha fet una ofrena floral al Memorial per la Pau de Cambrils, on nombroses persones han dipositat aquest cap de setmana flors, espelmes i missatges com "No tenim por".

Acompanyat per la seva esposa, Carola Miró, el cap de l'executiu ha dipositat un ram de roses blanques al mosaic que recorda les víctimes de l'atemptat, davant del club nàutic. L'acte s'ha tancat amb un minut de silenci.

Enguany, el consistori no ha organitzat cap acte commemoratiu del segon aniversari, però a l'acte hi ha assistit el primer tinent d'alcalde, altres regidors i representants d'entitats locals, així com de cossos policials.


Els CDR tornen a demanar transparència

Mig centenar de persones convocades pels CDR del Camp de Tarragona s'han manifestat en silenci per exigir responsabilitats i saber la veritat, i perquè s'expliqui qui hi ha darrere dels atemptats.

 

 

Els organitzadors havien demanat explícitament als assistents que no portessin cap simbologia i que anessin amb samarretes negres o fosques. Molts d'ells duien màscares per cobrir-se la cara.


Ofrena del govern espanyol

Durant la jornada, diversos veïns i turistes fan el seu particular homenatge al Memorial per la Pau. Al migdia, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, i el subdelegat a Lleida, José Crespín, han encapçalat un homenatge a les víctimes de l'atemptat. En nom de la delegació del govern espanyol a Catalunya, han fet una ofrena floral al Memorial per la Pau i han traslladat el seu suport als afectats.

L'homenatge també ha comptat amb l'assistència de la portaveu parlamentària del PSC-Units, Eva Granados, i de l'ambaixador d'Espanya a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros, entre altres representants socialistes.

També al migdia, el diputat de Cs per Tarragona Matías Alonso ha acompanyat el grup municipal del partit a Cambrils per fer una ofrena floral al Memorial per la Pau.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut