En primer pla desenfocat una nena practicant esquí nòrdic, a darrera una altra nena esquiant. Imatge del 24 de gener de 2017. (horitzontal)
En primer pla desenfocat una nena practicant esquí nòrdic, a darrera una altra nena esquiant. Imatge del 24 de gener de 2017. (horitzontal)

Cerdanya incorpora tres noves escoles al programa Esport Blanc Escolar

Actualitzat

ACN Guils de Cerdanya.-La comarca de la Cerdanya ha incorporat enguany tres noves escoles al programa Esport Blanc Escolar, les escoles Alfons I i Llums del Nord de Puigcerdà i l'escola de la Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya. El secretari tècnic del Consell Esportiu de Cerdanya, Pedro Pérez, ha senyalat que "amb la incorporació dels alumnes de tercer de les tres escoles s'incorporen un centenar d'alumnes". El responsable dels programes de Promoció Escolar de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Joel Ribalta, ha explicat que en aquesta quarta fase uns 1.500 alumnes de tercer i quart de primària d'uns 40 centres del Pirineu participen del programa. Ribalta apunta que "el programa es valora molt positivament després de tres anys, ja que a diferència d'altres programes de neu en aquest poden participar tots els alumnes".

"Cerdanya és la comarca que ha ampliat més el nombre d'escolars, amb la incorporació de tres centres grans, és la comarca que aporta més nens en aquesta fase juntament amb Ripollès" afirma Ribalta. Que segueix "en la quinta fase del programa, l'any vinent, la totalitat de centres del Pirineu estaran implicats en el programa".Els alumnes de les escoles del Pirineu, de les comarques de la Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Berguedà, Ripollès, Solsonès i Cerdanya, han començat aquesta setmana a tenir l'esquí com una matèria més a estudiar dins l'assignatura d'educació física. Els escolars de tercer i quart de primària aprendran les nocions bàsiques de les tres modalitats d'esquí més habitual, esquí nòrdic, alpí i surf de neu, o podran perfeccionar si ja en saben. El programa inclou tres jornades d'esquí de fons, dues d'esquí alpí, dues de surf de neu i una de "freeride".Les activitats d'esquí nòrdic es duen a terme a les estacions de Sant Joan de L'Erm, Tuixent - La Vansa, Baqueira Beret, Aransa, Lles, Guils - Fontanera, Tavascán i Virós mentre que les activitats d'esquí alpí i snowboard, tindran lloc a Baqueira Beret, Boi Taüll, La Molina, Masella, Port Ainé, Port del Comte, Vall de Núria i per primer any s'incorpora l'estació de Vallter2000.

Anar al contingut