CEO: ERC guanyaria les eleccions i Vox entraria al Parlament amb fins a 8 escons

Ciutadans perdria més de la meitat de la seva representació, amb 14 escons

Actualitzat

Nova enquesta d'intenció de vot de cara a les eleccions catalanes, quan falten tres mesos per a la data prevista, el 14 de febrer. La publica el Centre d'Estudis d'Opinió, el CEO.

L'enquesta feta a 2.000 persones a tot Catalunya dibuixa una victòria d'Esquerra Republicana seguida, en aquest cas, per Junts per Catalunya, que seria la segona força. El PSC quedaria en tercera posició i Ciutadans en la quarta.

En aquesta ocasió, sí que hi ha una estimació d'escons, d'acord amb el percentatge de votació un cop cuinats els resultats.

El percentatge en brut és molt similar al que va oferir el CIS dimecres passat, especialment pel que fa a la pugna per la primera posició entre Esquerra i Junts.

 

Aquesta vegada, matisat pel record de vot dels que asseguren que aniran a votar, els republicans segueixen encapçalant l'enquesta, i guanyaria les eleccions amb fins a 37 escons, i millorarien els resultats del 2017.

En segona posició i amb fins a 30 diputats, hi ha la formació de Carles Puigdemont, que patiria una fuga de vots cap a Esquerra, el PDeCAT i els que no saben encara què votaran.

La tercera opció és la dels socialistes, que guanyaria fins a 5 diputats com a mínim. L'enquesta també confirma els mals resultats de Ciutadans, que perdria més de la meitat de la seva representació, amb 14 escons. Els comuns es mantindrien en uns resultats similars als actuals.

 

Els grans beneficiats de la davallada del partit d'Arrimadas són el PP, que recuperaria part del terreny perdut el 2017, i la irrupció contundent de Vox.

Per primera vegada, la ultradreta espanyolista entraria al Parlament de Catalunya, amb fins a 8 escons.

L'enquesta del CEO també dona una millora notable a la CUP i la possible entrada del PDeCAT, que rebria una bona part de vots dels desencantats de Junts.

Segons aquest baròmetre, els partits independentistes arribarien a més de la meitat dels vots sumant el percentatge atribuït a Esquerra, Junts, la CUP i el PDeCAT. 

En la pregunta específica sobre la independència, el no continua guanyant amb el 49%. Els partidaris del sí són el 43,6%.
 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Parlament de CatalunyaERCJxCatPDeCATPSCEn comúPPCsCUPVox
Anar al contingut