CEO: ERC guanyaria les eleccions, frec a frec amb Junts, i el PSC quedaria en tercer lloc

Actualitzat

Empat tècnic entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió. Si les eleccions es fessin ara mateix, els republicans guanyarien, amb 34 o 35 escons. Junts en trauria entre 32 i 34.

El CEO desinfla l'efecte Illa i deixa els socialistes com a tercera força política, amb un marge d'entre 26 i 29 diputats.

Qui més hi perdria, segons aquest baròmetre, és Ciutadans. Els taronges perdrien més de 20 escons i es quedarien amb 12 o 13 diputats.

El PP pujaria fins als 9 i recuperaria el grup parlamentari propi. Igual que la CUP, que en trauria 8.

En Comú Podem es queda com estava (6-8), però amb tendència a la baixa. Vox entraria al Parlament, amb 5 o 6 diputats.

El PDeCAT, en canvi, es quedaria fora de la cambra.

 

Possibles majories

A l'hora de formar majories, l'independentisme torna a sumar. Esquerra, Junts i la CUP tindrien majoria absoluta i se situarien en el 51,2% dels vots.

També sumaria una hipotètica reedició del tripartit, amb Esquerra, PSC i els Comuns. Això sí, només per la banda alta de les forquilles respectives.

El sondeig preveu una participació del 62% i un 33,7% d'indecisos.

 

 

Dolors Sabaté, la més ben valorada

Segons el CEO, la líder més ben valorada és Dolors Sabaté (5,3), tot i ser desconeguda pel 40% dels enquestats. Amb notes molt similars la segueixen Laura Borràs (5,21), Pere Aragonès (5,16) i Salvador Illa (5,14). Tots quatre aproven justet. Els entrevistats suspenen la resta de candidats. La nota més baixa l'obté Carlos Carrizosa, de Ciutadans, que és el menys valorat, amb un 2,46.

Jéssica Albiach, dels Comuns, obté un 4,82; la cap de llista del PDeCAT, Àngels Chacón, un 4,74, i Alejandro Fernández, candidat del PPC, està valorat amb un 3 sobre 10.

El cap de cartell de Vox, Ignacio Garriga, té una nota de 2,7.

El 47,7% es declara contrari a la independència. Els partidaris del sí (44,5%) es mantenen per darrere del no des de fa prop de dos anys. A l'anterior sondeig, la diferència era de 4,8 punts i ara s'ha reduït de 3,2 punts.

 
ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut