CEO: ERC guanyaria les eleccions i el sí a la independència augmentaria a Catalunya

Actualitzat

Els partits independentistes mantindrien la majoria en les eleccions al Parlament si es fessin avui. Segons dades de l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), ERC guanyaria les eleccions amb una forquilla d'entre 36 a 38 escons.

Ciutadans, que passaria a ser la segona força, baixaria i se situaria entre els 29 i 30 escons. Seguit de Junts per Catalunya, que quedaria en tercer lloc i perdria 10 escons.

El PSC es mantindria en els actuals 17 escons, mentre que Catalunya en Comú Podem creixeria fins als 12-13 escons. La CUP experimentaria un dels creixements més importants, aconseguiria fins a 10-11 escons i, per últim, el PP perdria, segons l'enquesta 1 o 2 dels actuals 4 diputats.

El sí a la independència obtindria un 47,2% respecte al 43,2 del no. Respecte a l'anterior enquesta del juliol, el "sí" augmenta lleugerament.

 

 

Pel que fa als líders polítics, Oriol Junqueras encapçala la llista dels més ben valorats, amb un 5,97. El segueix en segon lloc Marta Rovira, amb un 5,16; Elisenda Alamany, amb un 5,04, i Carles Riera, amb un 5,01.

Per sota de l'aprovat queden Carles Puigdemont, un 4,59; el president Quim Torra, un 4,34; Miquel Iceta, un 3,95,  i Inés Arrimadas, un 2,19. Tots ells baixen en la puntuació respecte a l'anterior enquesta. El baròmetre no pregunta encara, però, pel nou líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. 

 

 

 

Els republicans també guanyarien si es fessin ara eleccions al Congrés i obtindrien entre 14 i 15 escons. En Comú Podem perdria entre 1 i 2 diputats, mentre que el PSC es mantindria. Segons l'enquesta, Ciutadans podria guanyar entre un i 3 diputats mentre que el PP en perdria entre 4 i 5.

 

I si es tornés a fer un referèndum sobre l'actual Constitució del 1978, un 57% dels enquestats votaria que no i només un 17,4% votaria sí.

 

ARXIVAT A:
Eleccions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut