CEO: ERC guanyaria les eleccions al Parlament i Ciutadans cauria a la 4a posició

Els partidaris del no a la independència de Catalunya guanyarien, amb un 48,3%

Actualitzat

Esquerra Republicana de Catalunya guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya si es fessin ara. És el que conclou el baròmetre de juliol del CEO, el Centre d'Estudis d'Opinió.

El partit liderat per Oriol Junqueras tindria almenys 6 escons més que els que té actualment a la cambra catalana, ja que n'obtindria entre 38 i 40.

Ciutadans, que ara mateix és la primera força a la cambra catalana, cauria fins al quart lloc, amb 23 o 24 escons.

Junts per Catalunya, amb entre 25 i 27, i el PSC, amb 25, es disputarien la segona plaça.

Catalunya en Comú pujaria i aconseguiria 11 o 12 escons, igual que la CUP, que passaria a tenir-ne  6 o 7. El PP perdria un escó i es quedaria amb 3.

El sí a la independència baixa

D'altra banda, els partidaris del no a la independència de Catalunya guanyarien amb un 48,3%. El defensors del sí serien un 44%, mentre que un 5,5% no ho sap i un 2,1% no contesta.

Aquests resultats mostren un 3,2% menys de suport a la independència que en l'enquesta postelectoral del mes de maig.

El mes de març, però, l'últim baròmetre del CEO va donar xifres molt diferents: un 48,4% dels enquestats va declarar-se a favor de la independència i un 44,1%, en contra.

L'enquesta del baròmetre del juliol es va fer força abans del debat d'investidura de Pedro Sánchez: entre el 25 de juny i el 17 de juliol, amb una mostra de 1.500 persones.

 

ARXIVAT A:
Eleccions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut