Barcelona

Central Lechera Asturiana ofereix 20,5 milions per Cacaolat

El futur de Cacaolat té dos fronts oberts a la justícia. D'una banda, a Barcelona es decidirà qui es queda les instal·lacions i la plantilla de l'empresa a Catalunya. De l'altra, a Madrid es determinarà qui seran els nous propietaris de l'empresa de batuts. L'única companyia que s'ha presentat als dos concursos és Central Lechera Asturiana, que ha ofert 20,5 milions d'euros pel 95% de les accions de l'empresa. La resolució judicial es podria saber a finals de mes, però no queda clar com es resoldria el conflicte d'interessos si els dos jutjats resolguessin a favor d'empreses diferents. El Tribunal Suprem resoldrà quin jutjat és competent.

Actualitzat
Central Lechera Asturiana (a través de l'empresa mare Corporación Alimentaria Peñasanta) té molts números per ser la nova propietària del productor català de batuts. És l'única empresa que ha presentat una oferta de 20,5 milions d'euros per comprar el 95% de les accions de Cacaolat, un procés que està portant un jutjat de Madrid juntament amb tot el concurs de creditors de Clesa, actual propietària de Cacaolat i que pertany a la família Ruiz-Mateos.

Hi ha qui ho veu com una manera de fer més llaminera la venda de tot el grup, perquè Cacaolat és l'empresa més viable de Clesa -té actius superiors als 126 milions i deutes que no arriben als 28.

La proposta de la lletera asturiana inclou mantenir tota la plantilla de Cacaolat, pagar els creditors i construir una nova fàbrica a Barcelona, perquè ara està de lloguer. De fet, les empreses que hi estiguessin interessades podien presentar ofertes fins al 5 de setembre, sempre superiors als 20 milions d'euros, que garantissin la plantilla durant 5 anys i tinguessin un projecte empresarial per a Catalunya i l'Aragó.

Els treballadors, però, no s'acaben de creure aquestes bones intencions. Des de la UGT mantenen que la compra d'accions només garanteix que cobraran els administradors i els proveïdors, però no pas el manteniment de la fàbrica. En canvi, CCOO sí que veu bé l'oferta, si salda els deutes, manté la plantilla i construeix una fàbrica nova.

Els treballadors estan a favor de la venda de la unitat productiva que està portant a terme un jutjat mercantil de Barcelona, que inclouria el manteniment de la plantilla i la producció. És un procés paral·lel a l'entrada d'un accionista solvent que s'està fent des de Madrid.

A Catalunya s'han presentat 5 ofertes, les de Central Lechera Asturiana, Vichy Catalán, Roures Reenginnering, Enees Capital i Victory Corporate. Tot i el procés paral·lel obert a Madrid, de moment el jutge de Barcelona segueix endavant amb el procés. Vichy Catalán ha emès un comunicat aquest dimecres en què afirma que el procés barceloní "és el que millor defensa els interessos dels treballadors".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut