Al fons, la presó de Lledoners, i, en primer pla, vehicles i gent amb estelades durant la rua de cotxes. 16 d'octubre de 2020. (Horitzontal)
Al fons, la presó de Lledoners, i, en primer pla, vehicles i gent amb estelades durant la rua de cotxes. 16 d'octubre de 2020. (Horitzontal)

Centenars de vehicles encerclen la presó de Lledoners per denunciar els tres anys de l'empresonament dels 'Jordis'

ACN Sant Joan de Vilatorrada.-Set marxes de vehicles han confluït aquest divendres a la presó de Lledoners coincidit amb els tres anys d'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Segons l'ANC, l'acte ha mobilitzat fins a 1.500 cotxes i motos que han sortit de set punts diferents del país: L'Aldea, Barcelona, La Jonquera, Lleida, Puigcerdà, Tremp i Vic. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha llegit un manifest i ha apuntat que han estat "tres anys de resistència i lluita del moviment independentista", tot afegint que "la clau de la victòria és quan les institucions i la mobilització popular van alineades, com va passar l'1-O". "El nostre compromís és persistir fins aconseguir-ho, fent pressió a les institucions, als partits i amb l'acció directa", ha reblat.

Paluzie he expressat que el temps que porten els 'Jordis' a la presó han estat "tres anys de resistència i de lluita del moviment independentista". "Aquesta lluita encara no ens ha portat a la independència, però sabem el perquè. Perquè no hi ha secrets i la clau de la victòria és quan les institucions i la mobilització popular van alineades com va passar l'1-O", ha apuntat Paluzie. Els vehicles han començat a arribar al centre penitenciari a dos quarts de sis de la tarda i han fet sonar clàxons i música per denunciar la "repressió i persecució que pateix l'independentisme per part de l'estat espanyol". Segons l'ANC, entitat organitzadora de l'acte, la marxa ha congregat fins a 1.500 vehicles que han arribat des d'alguna de les set marxes organitzades com també a títol individual. La protesta també ha provocat retencions a la carretera C-55. Inicialment l'ANC havia previst organitzar, després de la marxa de vehicles, un acte polític al Nou Congost de Manresa, però finalment van decidir anul·lar-lo degut a les noves mesures anunciades pel Govern per frenar l'expansió de la covid-19. Precisament aquest divendres es compleixen tres anys de l'empresonament dels 'Jordis', dimecres va fer un any de la sentència del judici de l'1-O i també es compleix un any de l'empresonament del madrileny Dani Gallardo.

Anar al contingut