Una pancarta col·locada a l'entrada a l'hospital de Sant Pau diu "no" a la retallada sanitària
Un grup de treballadors de l'hospital de Sant Pau fan una tancada indefinida
Catalunya

Centenars de sanitaris i usuaris dels hospitals catalans es mobilitzen contra les retallades

La sanitat pública catalana es mobilitza avui contra les retallades. Els treballadors d'hospitals com el Vall d'Hebron, Sant Pau i Clínic han convocat tancades i concentracions durant tot el dia.

RedaccióActualitzat
Centenars de treballadors i usuaris dels hospitals es manifesten a tot Catalunya exigint la fi de les retallades i en contra de l'increment d'aquestes de cara a l'any que ve. La reivindicació ha tingut lloc a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, l'Hospital Clínic, l'Hospital de Sant Pau i Vall d'Hebron de Barcelona i el Parc Taulí de Sabadell, simultàniament, amb el suport d'associacions veïnals i membres del col·lectiu 15-M. A Badalona, en una metàfora humana de la defensa de la sanitat pública, 600 persones han envoltat l'hospital formant una cadena.

Els treballadors catalans protesten per les retallades aplicades des del juny del 2010 -disminució de llits, tancament de quiròfans a la tarda i allargament de les llistes d'espera- i les reduccions de sou, tot plegat un retall pressupostari pròxim al 15%. Les mobilitzacions feien també una crida a no pagar l'euro per recepta que s'aplica a Catalunya des de juny.

Un grup de treballadors de l'hospital de Sant Pau fa 12 dies que estan acampats al vestíbul del centre, una mesura a la qual aquest dimecres s'ha sumat un altre centre. Personal del Parc Taulí de Sabadell ha iniciat una tancada simultània a la de Sant Pau unint-se així a aquesta protesta permanent. Portaveus dels dos centres sanitaris han destacat la continuïtat "indefinida" de les seves tancades.

Un membre del comitè d'empresa de l'hospital, Sergi del Río ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el seu objectiu és aconseguir que als pròxims pressupostos de la Generalitat no hi hagi més retallades. En aquest sentit, Del Río ha dit que confia que les mostres de suport que han rebut d'Esquerra Republicana de Catalunya es reflecteixin després que es formi el nou govern i s'elaborin els pressupostos del 2013. El col·lectiu Iaioflautes s'ha adherit a la protesta ocupant el vestíbul de la Conselleria de Salut de la Generalitat en una acció simbòlica i pacífica.


Anar al contingut