El projecte per posar un aïllament tèrmic a l'escola de Torrebesses ha estat denegat (CCMA)

Centenars de pobles, la majoria de Lleida, sense ajuts Next Generation per falta de fons

Algunes partides, com la destinada a projectes d'estalvi energètic en municipis de menys de 5.000 habitants, ja s'han tancat i a Catalunya és on més projectes d'aquest tipus s'han denegat

RedaccióActualitzat

Centenars de projectes de petits municipis han quedat fora dels fons europeus Next Generation, quan ja s'han esgotat algunes de les partides aprovades.

És el cas, per exemple, de la partida destinada a projectes d'estalvi energètic per a pobles de menys de 5.000 habitants. L'estat espanyol ja ha atorgat tots els fons que hi pensava destinar i centenars de projectes de municipis catalans n'han quedat fora.

Catalunya és, de fet, la comunitat on més projectes s'han denegat, fins a 335, la meitat dels quals, presentats per municipis lleidatans, com explica l'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea:

"Tots els projectes que van entrar des del dia 3 de gener de l'any passat en endavant, fins a finals d'any, han quedat denegats. S'ha acabat la subvenció."

També des de Llardecans, al Segrià, denuncien que pràcticament se'ls van garantir uns ajuts de 800.000 euros per fer diverses millores --com renovar l'enllumenat, fer un carril bici o substituir vehicles de gasoil per dièsel-- que, finalment, han estat denegats, com lamenta el tinent d'alcaldia Josep Mateu:

"Estem molt decebuts. Vam fer reunions en què des del govern espanyol ens van dir que tirarien endavant, que era gairebé segur que ens els donaven, i no han arribat."

Des dels municipis afectats denuncien que les ajudes s'han atorgat per ordre de presentació i no segons el projecte tècnic que defensaven, i ara han de buscar noves fonts de finançament per tirar endavant els projectes, com s'explica en aquest vídeo:

 

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut