Barcelona

Centenars de persones reclamen dimissions i una nova política mediambiental del govern català

Els carrers del centre de Barcelona s'han tenyit de verd. Centenars d'ecologistes s'han manifestat a la capital catalana contra les polítiques mediambientals de la Generalitat. Més de 160 entitats i col·lectius de defensa del territori han demanat un canvi de model econòmic, polític i de gestió. També volen la dimissió dels consellers de Medi Ambient, Francesc Baltasar; Agricultura, Joaquim Llena, i Política Territorial, Joaquim Nadal.

Actualitzat
Unes dues mil persones han participat en la manifestació contra la política mediambiental de la Generalitat que s'ha celebrat a Barcelona. La protesta ha començat a la plaça de Catalunya, on les entitats han situat en un mapa pintat a terra els 470 conflictes mediambientals que els preocupen, com ara la línia de molta alta tensió, l'Ebre o la protecció d'ocells en espais de secà. Després, la marxa ha continuat fins a la plaça de Sant Jaume, on s'han fet diversos actes simbòlics i s'ha llegit un manifest.

Les entitats ecologistes d'arreu de Catalunya han demanat la dimissió dels consellers de Medi Ambient, Política Territorial i d'Agricultura, i consideren bàsic un canvi de model econòmic i polític. Precisament un d'aquests consellers, el de Medi Ambient, ha respost a les crítiques aprofitant una entrevista a Catalunya Informació. Francesc Baltasar ha assegurat que el govern està fent el que cal i està destinant molts esforços a preservar el medi ambient català.

El polític d'Iniciativa ha reconegut el dret de queixar-se d'aquests col·lectius, però explica que els que es queixen és perquè "volen anar més de pressa, volen encara més o no volen coses concretes davant de casa seva". A més, assegura que el govern ha parlat amb la majoria d'entitats que s'han manifestat per informar de les seves polítiques ambientals i negociar-les.

La marxa ha coincidit amb la celebració del Dia Mundial de l'Aigua.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut