Centenars de persones naufraguen al Mediterrani quan intentaven arribar a Itàlia

El ministre italià d'Exteriors, Paolo Gentiloni, creu que aquest naufragi "és un motiu més per dir que Europa no ha d'alçar murs, sinó multiplicar els seus esforços de cara a Àfrica"

Actualitzat
Les autoritats italianes busquen restes d'un naufragi que podria ser de diverses embarcacions entre les costes del nord d'Àfrica i d'Itàlia. No hi ha dades confirmades, però sembla que, al vaixell o vaixells, hi anirien centenars de persones que intentaven arribar a Europa, bona part de les quals provenien de Somàlia. Ha estat justament l'ambaixador de Somàlia a Egipte qui ha fet pública la notícia del naufragi, del qual s'ha rescatat amb vida entre 30 i 40 persones.

Els supervivents han explicat que almenys unes 240 persones van sortir de la ciutat líbia de Tubruq en una embarcació per travessar el Mediterrani en direcció a Itàlia. Segons el relat, al mig del mar els van passar a un vaixell més gran, on ja hi havia unes 300 persones més. El vaixell, a causa del sobrepès, s'hauria inclinat i s'hauria enfonsat. La majoria dels passatgers serien etíops, somalis i eritreus. Els supervivents els va rescatar un vaixell de càrrega que els va traslladar a Sicília. La informació fiable sobre aquesta tragèdia és molt escassa i, a banda dels relats dels supervivents, no hi ha massa dades ni detalls sobre la seva magnitud.

El ministre italià d'Exteriors, Paolo Gentiloni, ha dit des de Brussel·les que "és una altra tragèdia al Mediterrani, exactament un any després de la que vam tenir en aigües líbies", tot recordant els prop de 700 morts desapareguts al Canal de Sicília l'abril del 2015, quan intentaven arribar a Itàlia. Pel cap de la diplomàcia italiana, aquest naufragi "és un motiu més per dir que Europa no ha d'alçar murs, sinó multiplicar els seus esforços de cara a Àfrica".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut