Centenars de persones mantenen tallada l'AP-7 convocats per Tsunami Democràtic
Centenars de concentrats a l'autopista

Centenars de persones desafien el fred i passen la nit al ras, al tall de la frontera

RedaccióActualitzat

Bloqueig a la frontera amb França. Centenars de persones han mantingut tallada aquesta nit l'AP-7, convocats per Tsunami Democràtic, en protesta per la sentència del procés i la falta de diàleg del govern espanyol. 

A primera hora d'aquest matí, però, la policia francesa ha començat a desallotjar els concentrats.

Aquesta nit, els centenars de concentrats han desafiat el fred i la tramuntana i han bloquejat la frontera a l'altura del Pertús. La gendarmeria francesa ha intentat negociar la retirada dels cotxes i dels concentrats, però l'acció de protesta ha continuat fins que la policia ha actuat a les 8 de matí.

La intenció dels concentrats era passar tres dies a la frontera, alguns en tendes de campanya, d'altres en cotxes o caravanes. Amb aquesta acció, Tsunami Democràtic vol fer un toc d'alerta a la comunitat internacional i reclama una solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

 

 

 



Els camions s'han acumulat a la zona

El tall no només ha afectat el punt fronterer del Pertús. Els Mossos han tallat l'AP-7 ja a Figueres en sentit nord, i han desviat els vehicles cap a l'N-2, on les retencions han estat constants. I els vehicles pesants ja els han desviat abans, a Riudellots de la Selva, cap a la C-25. A partir del Pertús és on s'han acumulat els vehicles que volien travessar la frontera en sentit sud.

De fet, la gendarmeria francesa havia restringit la circulació de vehicles per l'autopista A-9 en sentit sud entre Narbona i la frontera. La recomanació era que els vehicles que volen passar la frontera espanyola ho fessin per la frontera amb l'Aragó o amb el País Basc.

Hi ha camions atrapats a banda i banda i els camioners s'han queixat. La patronal espanyola de les petites i mitjanes empreses de transport calcula que la protesta afectarà 20.000 vehicles pesants.

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut