Sant Andreu de la Barca

Un miler de persones es mobilitzen en suport als professors de Sant Andreu de la Barca

La mobilització arriba l'endemà que van aparèixer a les parets de l'institut pintades amb insults

Actualitzat

Un miler de persones s'han concentrat aquest dimarts al matí davant de l'ajuntament de Sant Andreu de la Barca per donar suport als nou docents de l'institut El Palau investigats per la fiscalia.

La iniciativa, sorgida d'alumnes, exalumnes i famílies de l'institut El Palau, ha aplegat també representants del món educatiu i polític, sense símbols ni banderes. Donen suport als nou docents investigats per la fiscalia per delictes d'odi, i en favor de la convivència que diuen que s'ha viscut sempre al centre.

En un manifest, Adrián Ruiz, exalumne de l'institut ha defensat la "bona convivència" que "sempre" s'hi ha viscut.

"No és un acte en contra de ningú sinó a favor del nostre institut, del seu professorat i en fensa de la bona convivència que sempre hi ha hagut al centre".

El president Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font,  ha acusat el 155 de donar un ambient "tòxic" a les escoles.

"El 155 ha creat un context tòxic. Ha creat una mena d'ambient on sembla que certes coses no es poden fer, quan són pròpies de la comunitat educativa".

Des de la plataforma Somescola asseguren que els mestres tenen una certa "por o respecte" per exercir la seva professió en aquests moments.

 


La mobilització ha arribat l'endemà que van aparèixer a les parets de l'institut pintades amb insults, amb els noms i cognoms dels mestres. I és que diumenge el diari "El Mundo" va difondre les identitats dels nou investigats.

Després de la concentració, s'ha llegit un manifest de suport als nou professors.

 

 

Notícia relacionada: Allau de crítiques a Rivera per assenyalar els professors de Sant Andreu de la Barca

 

El Consell Escolar va qualificar aquest diluns de "linxament" cap a aquests docents el fet que el diari "El Mundo" publiqués les seves fotografies, noms i cognoms. El president d'aquest òrgan, Lluís Font, considera que aquesta pressió cap als educadors fa que es vegin coartats a l'hora de fomentar l'esperit crític a les aules. Font també va denunciar que s'està fent un judici mediàtic:

"La primera sensació gairebé és de ràbia, perquè es van pixelar les fotos de La Manada i no la dels docents d'El Palau. Veus que s'està fent un judici mediàtic als docents que estaven fent la seva feina aquell dia sense versions contrastades, sense cap mena de professionalitat periodística, al nostre entendre."

L'únic professor del claustre que ha parlat públicament del conflicte és Josep Lluís del Alcázar, que també és delegat de CGT de l'institut El Palau, i que demana que es faci pública la versió dels fets recollida en l'informe d'Inspecció d'Ensenyament, que segons ell exculparia els professors.

"Per què s'està amagant aquest informe d'Inspecció? Quan a nosaltres ens consta, ens van confirmar com a sindicat, com a CGT, que a l'informe es diu que no hi ha cap indici. Hem demanat, doncs, que es faci públic. Es vol alimentar la confrontació, al centre i mediàticament. Aquest sembla l'objectiu."

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OSant Andreu de la BarcaGuàrdia Civil
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut