Centenars de persones es manifesten a Girona per la llibertat de Hasél i dels presos
El lema de la manifestació ha estat "Sense llibertat no hi ha futur" (ACN /Gerard Vilà)

Centenars de persones es manifesten a Girona per la llibertat de Hasél i dels presos

Una altra manifestació a Sants amb centenars de persones ha celebrat la llibertat del veí del barri detingut durant una mobilització pel raper

Actualitzat

Manifestació unitària a Girona per reclamar la llibertat de Pablo Hasél, i també en defensa dels drets socials i el dret a l'autodeterminació. 500 persones han recorregut pacíficament el centre de la ciutat sota el lema "Sense llibertat no hi ha futur".

Aquesta ha estat la primera de diverses concentracions convocades al llarg de la jornada arreu del territori contra l'empresonament del raper lleidatà i l'actuació policial durant les protestes dels darrers dies. Ahir divendres una manifestació a Terrassa va acabar amb set detinguts, tres dels quals ja han quedat en llibertat, i diversos aldarulls.

A aquesta convocatòria unitària s'hi han sumat diferents col·lectius gironins, com ara Girona Vota, 21 raons o els CDR. La manifestació ha començat davant la seu de la Generalitat a Girona i ha acabat a la plaça 1 d'Octubre, on s'han fet els parlaments i han actuat dos rapers.

Abans, un grup de joves han tallat durant prop de dues hores  l'AP7 al pas per Sant Gregori en direcció França. La protesta també ha acabat sense incidents.

Els manifestants han tallat branques i canyes per fer una barricada (CCMA)

 

A Barcelona, centenars de persones s'han manifestat al barri de Sants per celebrar la posada en llibertat del veí que va ser detingut diumenge durant les protestes en favor de Pablo Hasél. També han reclamat l'alliberament dels altres detinguts en les mobilitzacions dels últims dies. Durant la marxa han fet diverses accions reivindicatives i han parat la circulació a l'avinguda de Madrid durant mitja hora.

Carles, el veí de Sants que ha estat a la presó aquesta setmana, agraeix el suport de la manifestació (ACN / Miquel Codolar)

 

Aquest matí també, una seixantena de persones han demanat la llibertat dels detinguts en la mobilització de Terrassa davant la comissaria dels Mossos a la ciutat. 

Els quatre detinguts que no han quedat en llibertat segueixen a la comissaria i, previsiblement, passaran aquest diumenge a disposició judicial.
La concentració s'ha desenvolupat sense incidents.

Concentració davant la comissaria de Terrassa (CCMA)
ARXIVAT A:
Pablo Hasél
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut