Centenars de manifestants a Barcelona pel bloqueig de Sánchez al vaixell d'Open Arms
Manifestació a Barcelona pel desbloqueig de l'Open Arms
Barcelona

Centenars de persones es manifesten a Barcelona pel desbloqueig de l'Open Arms

El govern de Sánchez ha impedit que dos vaixells de l'ONG, l'Open Arms i l'Aita Mari, salpin del port de Barcelona i Pasaia

RedaccióActualitzat

Amb el lema "Free Open Arms", mig miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, i dues mil, segons els organitzadors, s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Barcelona per mostrar el seu rebuig al bloqueig del vaixell al port de Barcelona.

En la manifestació, convocada pels voluntaris de l'ONG, s'han sentit crits com ara "cap persona és il·legal" o "no rescatar és assassinar". La marxa ha acabat amb un minut de silenci i amb la denúncia que "els dies que el vaixell està aturat es compten en morts i no en hores".

Òscar Camps, fundador de l'ONG, ha estat molt crític amb l'executiu espanyol i l'ha culpat de la mort, aquest divendres a la matinada, de 117 persones per un nou naufragi al Mediterrani.

 



 

La protesta ha començat a les quatre davant la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya i ha acabat a la seu de la Comissió Europea a Barcelona.

La Capitania Marítima, que depèn del ministeri de Foment, va denegar el permís a l'Open Arms per salpar al Mediterrani per fer les seves tasques de salvament de migrants. També hi ha un altre vaixell de l'ONG, l'Aita Mari, que tampoc pot sortir del port de Pasaia, a Guipúscoa.

 

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va exigir per carta al govern espanyol que desbloqui el vaixell d'Open Arms. També els partits independentistes, eurodiputats i organitzacions com Amnistia Internacional han denunciat la situació.

El director de l'organització, Òscar Camps, porta dies denunciant l'actitud del govern de Sánchez i la seva alineació a les polítiques de Salvini, el ministre d'Interior italià que es va mostrar satisfet pel bloqueig del vaixell.

 

 


 

Anar al contingut