Madrid

Centenars de persones es concentren davant del Ministeri de l'Interior contra l'atenuació de la pena a De Juana

Primeres reaccions al carrer en contra de la decisió d'atenuar la condemna a l'etarra Iñaki de Juana Chaos. Centenars de persones s'han concentrat aquest dijous al vespre davant la seu del Ministeri de l'Interior a Madrid convocats pel Fòrum d'Ermua. Aquest col·lectiu havia criticat la desició hores abans que se suavitzés la condemna i havia demanat la dimissió del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Aquesta proclama també s'ha sentit a la concentració, a la qual han assistit, entre d'altres, la consellera de l'Àrea d'Ocupació i Serveis a la Ciutadania de la Comunitat de Madrid, Ana Botella, dona de l'expresident José María Aznar.

Actualitzat
Al passeig de la Castellana de Madrid, davant de la seu del Ministeri de l'Interior, on el seu titular, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha decidit suavitzar la condemna a l'etarra en vaga de fam, s'hi han concentrat centenars de persones. Demostren així la seva oposició al trasllat del pres a un hospital del País Basc o, si es dóna el cas, a casa seva sota vigilància.

Els concentrats han corejat lemes com "Zapatero, dimissió", "Covard", "Partit Socialista, lladres i terroristes" o "Zapatero, escolta, Espanya no es ven" i han exhibit banderes espanyoles, pancartes amb llegendes com "Amb ZP és gratis matar" i cartells amb la foto del regidor del PP d'Ermua assassinat a mans d'ETA, Miguel Ángel Blanco, en les quals es pregunta "de què va servir que el govern no cedís davant d'ETA?". També s'hi han vist banderes i s'hi han sentit crits falangistes.

La policia ha detingut un noi després que un grup de manifestants han colpejat un home de 50 anys que, segons les primeres informacions, sortia del Ministeri. I un grup de joves han instal·lat tres tendes de campanya davant de l'edifici i han assegurat als periodistes que s'hi quedarien fins que Rubalcaba els doni una explicació.

En aquest acte, que s'ha allargat fins després de la mitjanit, s'hi ha vist cares conegudes, com la de la consellera de l'Àrea d'Ocupació i Serveis a la Ciutadania de la Comunitat de Madrid i esposa de l'expresident espanyol José María Aznar, Ana Botella, que ha estat rebuda entre crits de "valenta, valenta".
Anar al contingut