Barcelona

Centenars de persones encerclen el CIE de la Zona Franca de Barcelona i en demanen el tancament

La plataforma denuncia una atenció mèdica deficient i una gran opacitat, cosa que genera una situació d'indefensió dels internats

RedaccióActualitzat

Centenars de persones, segons l'organització, han encerclat amb una cadena humana el CIE, el Centre d'Internament d'Estrangers, de la Zona Franca de Barcelona.

La plataforma Tanquem els CIE denuncia que aquests centres són espais opacs, presons encobertes. Les persones concentrades a la Zona Franca no han pogut encerclar totalment el recinte, però durant més de mitja hora han estat donant suport a la plataforma organitzadora en aquest acte, un més dels diversos que s'han organitzat per aquest cap de setmana.

Més de 160 entitats i 1.600 personalitats han cridat a la mobilització ciutadana per aconseguir el tancament total del CIE de Barcelona. Però alhora es demana que també es tanquin els set CIE que hi ha repartits per tot l'estat espanyol, ja que com denuncien els membres de la plataforma, en tots s'hi cometen violacions dels drets humans.

En una entrevista al 3/24, la portaveu de SOS Racisme, Alba Cuevas, ha denunciat agressions físiques i psicològiques als interns, una atenció mèdica deficient i una gran opacitat, cosa que genera una situació d'indefensió als internats.

També ha declarat que, ara que es debat quin model de país volem, caldria plantejar també el tancament definitiu del CIE de la Zona Franca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut