Centenars de peixos morts al delta de l'Ebre per la salinització dels arrossars

Els cadàvers dels peixos floten a la platja de la Platjola d'Amposta i els Agents Rurals han conclòs que no es tracta de cap cas de contaminació química
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Centenars de llobarros, anguiles i carpes, entre d'altres espècies de peixos, han aparegut morts en dos desaigües del delta de l'Ebre, a Amposta. Es tracta de desaigües pròxims als arrossars de la platja de la Platjola.

Els peixos suren per l'entorn de l'estació de bombeig del Riet. Els exemplars morts són de diferents espècies, tant d'aigua salada com dolça.

Els Agents Rurals han investigat els fets i han conclòs que no es tracta de cap contaminació química sinó d'una conseqüència dels moviments d'aigua per salinitzar els arrossars amb l'objectiu de combatre la plaga del cargol poma.

Fa poques setmanes, truites de riu mortes al pantà de la Torrassa

La baixada brusca del nivell de l'aigua de l'embassament de la Torrassa, al Pallars Sobirà, va provocar a l'octubre la mort d'alguns peixos, sobretot truites de riu, segons van denunciar la Federació Catalana de Pesca i la Societat de Pescadors la Guingueta i Espot. Els denunciants van considerar una "mala pràctica el buidatge salvatge" del pantà i un "maltractament" a una de les millors zones de pesca de truita a Catalunya.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut