Bangal Desh

Centenars de milers de persones són evacuades de Bangla Desh i de l'Índia per la imminent arribada d'un cicló

Alerta a l'Àsia meridional. Centenars de milers de persones han estat evacuades de les regions costaneres del sud de Bangla Desh i de l'est de l'Índia davant el potent cicló situat al golf de Bengala, que pot suposar una forta amenaça per a aquests dos països en les pròximes hores, segons els experts. Els serveis meteorològics de Bangla Desh han assegurat que el cicló, que es desplaça amb vents de fins a 220 quilòmetres per hora, pot arribar a provocar onades de més de 6 metres d'altura.

Actualitzat

Bangla Desh es troba en estat d'alerta anticiclònica des d'aquest dimecres, quan va arribar la tempesta tropical "Sider", que s'ha anat reforçant al seu pas pel golf de Bengala. Aquesta tempesta va acompanyada de vents molt violents, que superen els 220 quilòmetres per hora, i fortes pluges. Els serveis meteorològics del país asseguren que pot arribar a provocar onades de més de 6 metres d'altura.

Només al districte de Kulna, a Bangla Desh, han evacuat 250.000 persones i els equips mèdics s'han traslladat a la zona amb aigua i menjar.

Aquests tipus de tempestes són freqüents entre l'octubre i el novembre al golf de Bengala. El 1991, unes 138.000 persones van morir a Bangla Desh per un terratrèmol marí i, a l'Índia, un cicló va causar com a mínim 10.000 morts el 1999.

Anar al contingut