Mundial

Centenars de milers de catalans celebren al carrer el primer Mundial aconseguit per la selecció espanyola

Un gol d'Andrés Iniesta va donar el títol del Mundial de Sud-àfrica a la selecció espanyola amb més jugadors blaugrana de la història. Va ser un gol "in extremis", quan faltaven quatre minuts per al final de la pròrroga, després d'una passada de Cesc Fàbregas. Els vuit gols que ha marcat Espanya en aquest Mundial els han fet, tots, jugadors del Barça. Després del partit, milers de catalans van sortir al carrer en unes celebracions que van acabar amb alguns aldarulls. A Barcelona hi va haver una gran concentració a l'avinguda de Maria Cristina, davant d'una pantalla gegant. A les poblacions natals dels jugadors catalans de la selecció, el seguiment va ser especial.

Actualitzat
Milers d'aficionats han celebrat als carrers de Barcelona el triomf de la selecció espanyola davant Holanda en la final del Mundial de futbol celebrat a Sud-àfrica. Les aproximadament 75.000 persones que, segons la Guàrdia Urbana, han presenciat la final del Mundial a través d'una pantalla gegant a l'avinguda de Maria Cristina de Barcelona han expressat la seva alegria amb aplaudiments i crits de joia després que Espanya s'ha proclamat campiona del món per primera vegada a la seva història. El fet que l'autor de l'únic gol del partit hagi estat el jugador del FC Barcelona Andrés Iniesta ha augmentat encara més la celebració a la capital catalana. Al final de la nit, els Mossos d'Esquadra han hagut de desallotjar la plaça Espanya amb una càrrega policial. Alguns aficionats s'han desplaçat també a la Rambla, que s'ha desallotjat cap a les quatre de la matinada.

Després del triomf de l'equip espanyol, han estat bastants els aficionats que s'han remullat a la Font Màgica de Montjuïc, si bé la majoria dels assistents s'han començat a desplaçar cap a la plaça d'Espanya i a altres llocs de la ciutat tan bon punt s'ha acabat el partit. Pels carrers de Barcelona han circulat nombrosos vehicles, els conductors dels quals han fet sonar el clàxon com a mostra d'alegria, i també alguns grups de ciutadans s'han desplaçat a peu i han corejat consignes i càntics al·lusius a la selecció espanyola.

La principal concentració de ciutadans que han celebrat la victòria de la "Roja" ha tingut lloc al voltant de la plaça d'Espanya, però també hi ha hagut grups nombrosos a la plaça de Catalunya, al costat de la font de Canaletes, així com en altres punts de la ciutat.

Al final de la nit hi ha hagut alguns incidents. La plaça Espanya s'ha hagut de desallotjar amb una càrrega policial on han participat 10 dotacions dels Mossos d'Esquadra, concretament dels antiavalots. Aquesta càrrega ha acabat amb destrosses de material urbà, i mitja dotzena d'arbres cremats per part dels aficionats. Moltes d'aquestes persones s'han desplaçat després fins a la Rambla de Barcelona, on segons ha informat la Guàrdia Urbana, s'hi han aplegat unes 20.000 persones. Aquests aficionats també els han desallotjat cap a les quatre de la matinada. Finalment, 21 detinguts per desordres públics, llançaments d'objectes i danys al mobiliari urbà. També s'han hagut d'atendre 74 persones per diverses ferides, de les quals 12 eren agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana.

A Badia del Vallès, molts aficionats també van veure el partit en una pantalla gegant a l'aire lliure. L'objectiu era donar suport a Sergio Busquets, nascut en aquesta població. Al final, els aficionats van poder felicitar, eufòrics, els oncles del jugador del Barça per l'obtenció del Mundial, que culmina una temporada plena d'èxits per a aquest jove futbolista.

Centenars de targarins van celebrar la victòria de la selecció espanyola i del seu conciutadà Joan Capdevila. Entre aquests, la seva dona, que no ha viatjat a Sud-àfrica perquè havia d'estar amb el seu fill, de quatre mesos. Diversos amics i familiars de Capdevila seran avui a Madrid en la celebració del títol mundial.

A Girona, les persones que van voler celebrar el triomf de la selecció espanyola es van concentrar en dos punts de la ciutat: la zona de Correus i la plaça dels Països Catalans. Segons la policia municipal, unes 3.000 persones van sortir al carrer. L'eufòria per la victòria del Mundial i les altes temperatures van animar alguns a remullar-se. No hi va haver aldarulls destacables.

La Rambla Nova de Tarragona va ser un dels punts de la concentració dels seguidors i aficionats que van sortir al carrer a celebrar la victòria d'Espanya en el Mundial de futbol. Una celebració que es va estendre per tota la ciutat. Els aficionats van omplir els carrers de moltes localitats, com Tortosa, on molts aficionats van seguir la celebració a l'avinguda de la Generalitat.
Anar al contingut