Els menors dormen amuntegats perquè no hi ha prou espai (Reuters/Jaime Rodriguez)

Centenars de menors migrants s'amunteguen a la frontera dels Estats Units amb Mèxic

Els menors que arriben sols a la frontera col·lapsen els centres de collida atrets per la possible política migratòria menys restrictiva de Biden

Des del canvi de govern als Estats Units ha crescut el nombre d'immigrants que intenten entrar al país a través de la frontera mexicana. La perspectiva que el president dels Estats Units, Joe Biden, serà més permissiu i farà polítiques més humanes que l'expresident Donald Trump ha generat moltes expectatives.

Però la realitat fins ara és que hi ha molts menors que s'acumulen en espais d'acollida que no estan preparats i que han quedat completament desbordats.

L'administració Biden només ha fet públiques unes imatges després de molta pressió de l'opinió pública d'un dels centres de processament de menors migrants prop de la frontera amb Mèxic.

Té capacitat per a 250 persones però n'hi ha gairebé 4.000, que dormen amuntegades amb matalassos, mantes tèrmiques i sense respectar les distàncies de la Covid.

(Reuters/Jaime Rodriguez)
(Reuters/Jaime Rodriguez)
(Reuters/Henry Cuellar)
(Reuters/Henry Cuellar)

Són centres pensats per a adults, no per criatures i no poden estar-hi més de 3 dies. Alguns n'hi porten 10. En bona part perquè l'administració no té prou espai en centres d'acollida convencionals i el procés d'enviar aquests menors amb algun adult conegut als Estats Units és laboriós.

"Reconeixem que no són llocs per tenir-hi criatures gaire temps", afirmava Jen Psaki, portaveu de la Casa Blanca, "però l'alternativa és fer-los girar cua del viatge que han fet, i això no ens sembla gens bona opció".

L'Administració està decidida a humanitzar el sistema migratori de Trump però l'arribada massiva d'estrangers ja l'ha desbordat abans que tingués la nova infraestructura en ple funcionament.
 

Mira en aquest vídeo les imatges de com viuen els menors en el Centre de Processament Temporal de Duanes i Protecció de Fronteres dels Estats Units a Donna, Texas:
 


Tot i que per la Covid expulsa la immensa majoria dels que arriben il·legalment, permet l'entrada de menors no acompanyats. Això ha fet que molts pares centreamericans enviïn sols seus fills a la frontera amb l'esperança que les polítiques més humanes de Biden els ajudaran.

És un enfocament que estaria provocant un efecte crida. El febrer van arribar el doble de menors sols o el triple d'adults que fa un any. Unes xifres que es poden quedar curtes, ja que la mateixa administració reconeix que el 2021 va camí de ser l'any amb més entrades irregulars de les últimes dues dècades.

ARXIVAT A:
MigracionsEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut