Els primers autocars amb participants en la manifestació ja són a Madrid (Robert Cabús)
Els primers autocars amb participants en la manifestació ja són a Madrid (Robert Cabús)
Barcelona

Centenars d'autocars arriben Madrid per la manifestació pel dret a decidir

Fins a 520 autocars, 480 de Catalunya i la resta d'altres punts de l'estat, han sortit aquest matí per participar en la manifestació contra el judici als líders independentistes

RedaccióActualitzat

Ja han arribat a Madrid bona part dels autocars que han sortit a primera hora del matí amb participants en la marxa "L'autodeterminació no és delicte. Democràcia és decidir" convocada per l'ANC i Òmnium Cultural. Una manifestació a la que s'han sumat els partits independentistes i fins a una quarantena d'entitats madrilenyes favorables al dret d'autodeterminació.

Segons l'ANC, 520 autocars han sortit de Catalunya i de la resta de l'estat entre la nit de divendres i el matí de dissabte. N'hi ha 500 que surten de Catalunya i alguns ho han fet a primera hora d'aquest matí.

 

També han sortit de Barcelona una quinzena de trens AVE amb gairebé totes les places venudes.

 


Les entitats organitzadores esperen reunir aquesta tarda al passeig del Prado de Madrid unes 50.000 persones. La marxa començarà a les sis al tram comprès entre l'estació d'Atocha i la plaça de Neptuno. El recorregut acabarà a la plaça de Cibeles.

El moviment independentista no havia organitzat mai una manifestació d'aquestes dimensions a Madrid.

 

Les entitats organitzadores esperen que el nombre de persones que avui es manifestaran a Madrid superi el de la marxa independentista de Brussel·les de l'any 2017 i també el de la manifestació organitzada per entitats i partits de dreta a la plaça Colón.

 

 

També han confirmat la seva presència a la marxa del passeig del Prado 150 alcaldes catalans.

A Cibeles hi ha previst un espai per a les intervencions dels portaveus de les entitats convocants i també està previst que hi parlin familiars dels independentistes presos.

 

Madrid s'ha despertat avui amb aquest espai ja senyalitzat i protegit amb tanques. Diversos vehicles i agents de la Policia Nacional vigilen l'escenari on aquesta tarda culminarà la manifestació independentista.

 

Al llarg del passeig del Prado s'han habilitat tres grans zones d'aparcament per acollir els autocars i els vehicles desplaçats des de Barcelona. 

A les xarxes socials alguns usuaris han denunciat que la Guàrdia Civil ha aturat dos autocars camí de Madrid, a Pina d'Ebre, i hauria multat els conductors per trepitjar la línia contínua:

 



 

 

ARXIVAT A:
Judici procésANCÒmnium CulturalProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut