Una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (EFE/Enric Fontcuberta)
Una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (EFE/Enric Fontcuberta)

Cent mil famílies sense ingressos rebran 200 euros per a necessitats bàsiques

L'Ajuntament de Barcelona donarà 300 euros als autònoms que hagin perdut un 75% d'ingressos o que hagin tancat el negoci a causa del coronavirus, que seran compatibles amb altres subvencions

RedaccióActualitzat

El govern ultima una injecció d'urgència de 200 euros per als afectats per un ERTO, per a les persones a l'atur i per a autònoms que encara no han pogut cobrar la prestació que els pertoca de l'Estat, segons ha avançat a Catalunya Ràdio el vicepresident Pere Aragonès. En tots els casos hauran de tenir càrregues familiars.

L'ajut, en un únic pagament, s'haurà de destinar a productes d'alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics, pensat per a persones que "necessiten un suport perquè no estan cobrant la prestació a la qual tenen dret i per evitar endeutaments", segons ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani.

 

La Generalitat hi destinarà 20 milions d'euros i calcula que se'n podran beneficiar 100.000 famílies, és a dir, 300.000 persones.

 

 

Per tenir-hi dret, els ingressos de la unitat familiar durant l'estat d'alarma s'han d'haver reduït més del 30% respecte als ingressos mensuals acreditats el febrer. A més, els ingressos durant els mesos de març i abril han de ser de mitjana inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals.

Aquest ajut, que s'aprovarà al Consell de Govern d'aquesta setmana, s'haurà de demanar per via telemàtica i serà compatible amb qualsevol prestació concedida per altres administracions, ens públics o privats.
 


300 euros per als autònoms de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona també ha anunciat un ajut únic de 300 euros als autònoms de la ciutat que, arran de la pandèmia, han vist decaure en més d'un 75% les vendes o que han hagut de tancar el negoci. Està previst que, en una primera fase, se'n puguin beneficiar 16.500 treballadors per compte propi.

 

Els autònoms que han hagut de tancar o que han perdut el 75% de vendes rebran una ajuda a Barcelona

 

El nou programa Autòno+Barcelona té un pressupost inicial de 5 milions d'euros, dins del programa d'ajudes de l'Ajuntament per fer front a les dificultats derivades de la Covid-19, i complementa la subvenció de l'Estat, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni.

 

La convocatòria de presentació dels ajuts, a través de Barcelona Activa, començarà el 20 de maig i fins al 30 de setembre o fins a esgotar el crèdit. Hi podran accedir els afiliats al RETA, amb domicili fiscal a Barcelona i que puguin acreditar un descens del 75% de la facturació respecte als últims sis mesos d'activitat.

A través de Barcelona Activa, l'ajuntament també ampliarà el servei d'assessorament i recerca de finançament de les pimes per accedir a les línies de crèdit de l'ICF i de l'ICO, i facilitarà un servei d'orientació i mediació jurídica per arribar a acords entre propietaris de locals i llogaters.
ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaEconomia de butxaca
Anar al contingut