La publicitat original, a la banda esquerra, i l'actual ja retocada (Barolo)

Censurat el "David" de Miquel Àngel d'un anunci al metro de Glasgow per mostrar els genitals

Els dissenys encarregats per un restaurant italià anomenat Barolo s'han hagut de refer per "motius de decència"

Arola Cumeras i Bantulà

La imatge dels genitals de l'estàtua del "David" de Miquel Àngel ha estat censurada d'un anunci al metro de Glasgow, a Escòcia. Al cartell original s'hi veia un pla obert de l'escultura renaixentista agafant un tros de pizza. L'acompanyava l'eslògan "No hi ha res més italià".

Els dissenys encarregats pel restaurant, però, s'han hagut de refer per "motius de decència". És el que ha al·legat Global, l'empresa que gestiona els espais publicitaris del metro, segons han informat mitjans locals com The Herald.

S'han hagut de reimprimir els cartells i ara l'escultura hi apareix retallada, en un nou enquadrament que no baixa més avall de la cintura. El director del grup DRG, que regenta el Barolo i altres restaurants escocesos, Mario Gizzi, ha declarat:

"És una obra d'art reconeguda a tot el món. S'ensenya a les escoles i gent de tot el món viatja per veure-la. Ja no estem al segle XVI, sinó al XXI, realment estem dient que la gent de Glasgow no pot suportar veure una estàtua nua?"

Gizzi ha lamentat que hagin hagut d'escapçar una part de la imatge del "David", una de les obres d'art més famoses del món, i ha denunciat que es tracta d'un cas de censura per part de Global. Aquest grup mediàtic també gestiona diverses emissores de ràdio com Capital, Heart o LBC.

Fa un parell de mesos, la directora d'una escola de Florida, als Estats Units, va dimitir després que algunes famílies es van queixar que els infants havien estat exposats a pornografia. Els havia ensenyat la mateixa estàtua, en el marc d'una classe en un centre cristià concertat.

L'escultura del "David" fa més de 5 metres i és una de les obres d'art més famoses del Renaixement, creada el segle XVI. Representa el cèlebre personatge bíblic que va aconseguir matar el gegant Goliat amb una fona.

 

ARXIVAT A:
CulturaArtEscòcia
Anar al contingut