Madrid

Celia Villalobos vota amb l'oposició retirar la reforma de l'avortament

La vicepresidenta primera del Congrés ha votat juntament amb el PSOE i la resta de l'oposició a favor de retirar l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament proposada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta primera del Congrés i diputada del PP Celia Villalobos ha votat aquest dijous, juntament amb el PSOE i la resta de l'oposició, a favor de retirar l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament proposada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. Juntament amb Villalobos, dos diputats del PP, José Eugenio Azpiroz i Maria Eugenia Romero, també han votat a favor de retirar l'avantprojecte, però segons han explicat als passadissos del Congrés s'ha degut a un error.

No obstant això, el ple del Congrés ha rebutjat, amb el suport del PP, UPN i Unió, la moció de l'Esquerra Plural, que s'ha votat separant dos punts del text. El primer dels punts, que demanava "no atemptar contra el dret fonamental de les dones i no modificar de manera restrictiva l'actual llei", ha rebut 125 vots a favor, 186 en contra i una abstenció del diputat del Grup Mixt Sabino Cuadra (Amaiur ). Al segon punt, on s'han produït els "errors" d'Azpiroz i Romero, es demanava "retirar l'avantprojecte presentant pel Consell de Ministres". Aquesta votació tampoc ha prosperat en rebre 175 vots en contra i 136 a favor.

Abans de la votació, el portaveu del PP, Alfonso Alonso, després de ser preguntat sobre si esperava sorpreses en la votació sobre l'avortament, ha assegurat que "el PP no es dedica a sorprendre a ningú". "Nosaltres ens dediquem a treballar, i en general som bastant previsibles", ha afegit. Pel que fa a si també descartava sorpreses en el vot de la diputada del PP Celia Villalobos, ha assenyalat que "és de les més previsibles" que coneix perquè "sempre explica la seva posició".

Per la seva banda, Azpiroz ha aclarit al final del ple que ha comès un error en votar i que els que el coneixen "no tenen cap dubte" que està a favor del dret a la vida i ha lloat la tasca "magnífica" de Gallardón.

Durant el debat de la moció, des de l'oposició es van alçar veus en contra de la reforma de l'avortament - excepte UPN i Unió-, que van insistir que es retirés l'avantprojecte al Congrés per "retrògrada" i per tractar les dones com a éssers inferiors. "Per molt que no vulguin sentir-lo, és un clam el que hi ha en contra d'aquesta mesura per injusta, retrògrada i ofensiva per als drets fonamentals de les dones", va afirmar la diputada d'Esquerra Plural Ascensió de las Heras.

La diputada del PP Carmen Rodríguez Maniega va recordar que el que es debatia era una moció que tracta d'impedir que el projecte de llei arribi al Parlament, de manera que pretén "liquidar la iniciativa legislativa d'un govern elegit de forma democràtica per àmplia majoria".

Des del PSOE, Susana Ros va dir que amb aquesta iniciativa el PP tenia una nova oportunitat per rectificar i no seguir endavant amb la reforma perquè tracta les dones "com a éssers inferiors" i converteix en delicte "el que només és pecat per alguns".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut