Celia Villalobos anuncia que deixa la política després de més de 30 anys
Celia Villalobos, diputada del PP al Congrés, el juny de 2018 (EFE)

Celia Villalobos anuncia que deixa la política després de més de 30 anys

Atribueix la decisió a haver donat suport a Sáenz de Santamaría en el congrés que va guanyar Casado

RedaccióActualitzat

Celia Villalobos, diputada del PP, exministra de Sanitat amb Aznar i exalcaldessa de Màlaga, ha anunciat aquest dimecres la seva intenció d'abandonar la política quan acabi l'actual legislatura.

Villalobos, que també va ser eurodiputada durant dos anys, ha parlat en una entrevista a Antena 3.

La decisió de Villalobos, actualment presidenta de la comissió del Pacte de Toledo, arriba l'endemà que els grups parlamentaris no fossin capaços d'arribar a cap consens sobre la reforma de les pensions, després d'haver-hi treballat gairebé dos anys i mig.

A la sortida de la reunió, Villalobos es va mostrar "trista i fotuda" per aquesta manca d'acord.

 

Celia Villalobos, aleshores vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, mostra la nova composició de la cambra el febrer de 2016 (ACN)

 

Villalobos, tanmateix, ha desvinculat la seva decisió d'aquest fet, i ha atribuït la seva marxa de la política al fet d'haver donat suport a Soraya Sáenz de Santamaría en el congrés del Partit Popular que va guanyar Pablo Casado.

"Jo ja ho sabia. Em sembla normal, jo vaig perdre un congrés, i algú havia de ser la figura dels que han perdut. I soc jo."


Es dona la circumstància que el mes d'agost, després que Casado assumís la presidència del PP, Villalobos va ser apartada de la Diputació Permanent del Congrés, de la qual formava part des de 1989.


Tres dècades al Congrés

Villalobos va arribar al Congrés dels Diputats fa més de trenta anys, el 1986. Aleshores no pel PP, sinó per Alianza Popular.

 

 

En aquest temps no ha dubtat a discrepar obertament del seu partit en qüestions socials, encara que això li hagi valgut sancions econòmiques i retrets dels sectors més conservadors.

"He tingut moltes diferències amb el meu partit en avortament, matrimoni homosexual i qüestions socials, però m'he mantingut. Als presidents successius, potser, moltes coses que feia no els agradaven, però em mantenien."


L'any 2005, Villalobos va a votar a favor del matrimoni homosexual, contràriament al que va fer el Grup Popular, i el 2013 va sortir de l'hemicicle del Congrés dels Diputats abans de la votació de l'ampliació de la llei de l'avortament.


Un "vers lliure" dins del PP

Després de conèixer la decisió de Villalobos d'abandonar la política, l'excoordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, l'ha qualificada de "vers lliure" que durant la seva carrera ha fet una "gran contribució" al partit, i s'ha mostrat convençut que ho seguirà fent des d'altres àmbits.

La carrera política de Villalobos ha coincidit amb tres presidents diferents: José María Aznar, Mariano Rajoy i Pablo Casado.

 

Celia Villalobos, aleshores vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, conversa amb Patxi López, aleshores president de la cambra (ACN)

 

A la mesa del Congrés dels Diputats, Villalobos ha coincidit amb cinc presidents de la cambra: els socialistes Manuel Marín, José Bono i Patxi López, i els populars Jesús Posada i Ana Pastor.


Enxampada jugant al Candy Crush

El febrer de 2015, mentre presidia la sessió del debat de política general en el Congrés dels Diputats, quan feia el seu discurs l'aleshores president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Villalobos va ser enxampada jugant a un joc semblant al Candy Crush amb el seu iPad.

 

 

Mare de tres fills, Villalobos va néixer el 18 d'abril de 1949 a Arroyo de la Miel, Benalmádena, Màlaga. Està casada amb el sociòleg Pedro Arriola, estret col·laborador de José María Aznar i de Mariano Rajoy.

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoMariano Rajoy
Anar al contingut