Barcelona

Celestino Corbacho confirma que deixarà el càrrec al ministeri quan es publiquin les llistes del PSC

El ministre de Treball i Assumptes Socials, Celestino Corbacho, creu que el més prudent és deixar el càrrec després d'anunciar el retorn a la política catalana. Corbacho ha explicat que ho farà el mateix dia que es facin públiques les llistes del PSC de cara a les eleccions catalanes, que serà el 18 de setembre, coincidint amb el Consell Nacional de la formació.

Actualitzat
Durant la inauguració d'un camp de futbol a Sant Hipòlit de Voltregà, el ministre de Treball ha reconegut que tot i que el seu càrrec i la presència en les llistes socialistes són "legalment compatibles", considera que hauria d'estar fora del govern de Zapatero a l'hora d'optar a la candidatura del PSC.

Corbacho ha reconegut que té "moltes ganes de treballar" per aconseguir un "bon resultat electoral" i ha manifestat el seu desig de tornar a Catalunya, tant per motius professionals com personals, fet que ja havia comunicat al president de la Generalitat, José Montilla, i al del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, i assegura que torna per formar part d'un projecte col·lectiu.

Corbacho també s'ha referit a les crítiques que ha rebut dels partits catalans, que tot i que declaren que "no els preocupa el seu retorn", ja "fa tres dies que parlen de mi", ha dit.

Durant l'acte Corbacho també ha pogut copsar de prop el descontentament dels treballadors, quan un grup de sindicalistes de Comissions Obreres d'Osona, que protestaven per l'atur i la reforma laboral, l'han escridassat, i tot i que els Mossos els han impedit entrar al camp, li han pogut traslladar les queixes. El ministre i futur candidat, però ha tret ferro a aquest incident i ha fet el xut d'honor d'inauguració del camp.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut