Madrid

Celaá culpa "grups independentistes" de "suscitar la gènesi de la violència d'ultradreta"

La ministra portaveu del govern en funcions acusa Torra d'"impulsar i estimular els joves perquè surtin al carrer"

Actualitzat

La ministra portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, acusa els grups independentistes de revifar la violència de la ultradreta.

"La violència genera violència i en tenim experiència al nostre país. Jo sóc basca. És lamentable que els grups i els aldarulls independentistes hagin suscitat la gènesi de la violència de la ultradreta que lamentablement també s'ha instal·lat al nostre país."

Ho ha dit en una entrevista amb Josep Cuní a la cadena SER-Catalunya, on també ha dit que el diàleg amb Catalunya no s'ha aturat però ha admès que caldrà ampliar-lo. De moment, ha dit, el govern en funcions espera que la situació es pacifiqui.

"El govern espera que, tot i ser un dia complicat, hi hagi una manifestació pacífica i que aquesta ansietat i aquesta emoció que han tingut els catalans després de la sentència es tranquil·litzi i entrem en una etapa de racionalitat i diàleg."

Aquest dijous, en una altreentrevista a Onda Madrid, la ministra però va acusar el president Quim Torra d'esperonar els joves que protagonitzen els aldarulls de les tres darreres nits en protesta per la sentència del judici del procés.

"Des de fa tres nits veiem imatges, a temps real, de joves que pensem que són catalans. El Sr. Torra el que ha fet és impulsar-los i estimular-los per a què surtin al carrer i ara és molt difícil fer-los tornar cap a casa."

Ha alegit que el govern de Sánchez esperava que Torra fes una "condemna més diàfana i ràpida de la violència".
 

 


Isabel Celaá, ministra portaveu del govern en funcions, a Onda Madrid
 

 

La ministra portaveu del govern en funcions ha dit que el president "ha trigat molt a parlar de violència" i ho ha fet de forma "cautelosa" parlant d'infiltrats

"La condemna no és admissible de cap de les maneres. I ha trigat molt el Sr Torra, fins la matinada d'ahir, a, d'alguna manera, referir-se a la violència parlant també d'infiltrats. És a dir, que és molt cautelosa la seva expressió de la violència."

Celaá ha dit també que el govern espanyol considera que els aldarulls als carrers són "organitzats i coordinats", però que fins ara no han passat de "desordres públics" que cal combatre amb els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat que estan actuant de forma coordinada amb els Mossos.

"La comunicació és institucional, hi ha comunicació que es relaciona amb les Forces i Cossos de SEguretat de l'Estat, basada en la confiança i està funcionant."

La ministra del govern en funcions ha descartat, de moment, l'aplicació de la llei de Seguretat Nacional, o l'aplicació del 155 "fins que no es donin els supòsits necessaris per fer-ho."

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésQuim Torra
Anar al contingut