Lluís Corominas posa per a la foto al Parlament. (Foto: EFE)
Lluís Corominas en una imatge d'arxiu.
Barcelona

CDC prioritzarà una candidatura conjunta a Europa dels partits a favor del dret a decidir

Convergència Democràtica vol impulsar una candidatura única dels partits a favor del dret a decidir -Unió, Esquerra, PSC i Iniciativa-Esquerra Unida- de cara a les eleccions europees de l'any que ve.

RedaccióActualitzat
La primera opció de Convergència Democràtica de cara a les eleccions europees de l'any que ve és articular una candidatura conjunta amb totes les forces catalanes que donen suport al dret a decidir, és a dir, Unió, Esquerra, el PSC i Iniciativa-Esquerra Unida. Així ho ha dit, en una entrevista a l'agència EFE, Lluís Corominas.

El secretari general "de facto" de CDC després de la delegació de funcions d'Oriol Pujol ha explicat que "tindria molt sentit" que en les europees del 2014, any en què també està prevista la consulta, s'escenifiqués que els partits a favor del dret a decidir vagin a les urnes amb "una sola veu" a Europa per reivindicar el referèndum.

Corominas ha assegurat que les negociacions amb els partits es faran en els pròxims mesos "de forma discreta" i espera que les formacions abandonin "tacticismes" tradicionals per treballar "en clau de país" amb la finalitat d'aconseguir un projecte comú a Europa.

En aquesta legislatura europea ja s'han donat casos d'accions comunes entre eurodiputats catalans de CiU, el PSC, ICV i ERC, en denunciar davant les institucions europees aspectes com la reforma educativa del govern espanyol o la suspensió de la declaració de sobirania del Parlament per part del Tribunal Constitucional.

El també vicepresident segon del Parlament afegeix que, si aquesta opció fracassa, s'optarà per la coalició tradicional amb Unió Democràtica i el PNB.
Anar al contingut