Barcelona

CDC no suspèn de militància Prenafeta i Alavedra emparant-se en la presumpció d'innocència

El secretari general adjunt de CiU, Felip Puig, ha defensat la presumpció d'innocència de "tots" els afectats pels casos de corrupció urbanística i ha desvinculat de la cúpula directiva de la federació els detinguts Lluís Prenafeta i Macià Alavedra. Puig, que ha deixat clar que no tenen cap responsabilitat en el partit, ha demanat la màxima celeritat a la justícia per saber la veritat. Mentre això no passi, no prendran cap mesura disciplinària. El secretari general adjunt de CiU ha dit que no faran com el PSC, que ja ha decidit l'expulsió dels detinguts si el jutge hi pren mesures. "O es creu en la presumpció d'innocència o no", ha dit Puig, que s'ha preguntat si el PSC ja en sap alguna cosa.

Actualitzat
En roda de premsa, Puig ha apel·lat a la màxima celeritat de la justícia per aclarir "com més aviat millor" els suposats casos d'irregularitat a Catalunya, que també han esquitxat l'alcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i diversos càrrecs municipals.

Puig ha indicat que des de la federació no es faran "judicis paral·lels" cap a altres formacions, com el PSC, que segons la seva opinió ha estès l'"ombra de la sospita" del finançament irregular de CDC per un suposat desviament de fons des del Palau de la Música a la Fundació Trias Fargas.

"Qui vol barrejar-ho tot és que té alguna cosa a amagar", ha sentenciat Puig, que ha reclamat la "màxima dignitat institucional i prudència" al president de la Generalitat, José Montilla, que ahir des d'Algèria va dir que els casos de corrupció a penes passaran factura a CiU i el PP perquè el seu electorat mira cap a una altra banda.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut