Barcelona

CDC i ERC ratifiquen el preacord per anar en una llista conjunta el 27-S

Artur Mas ha fet una crida a tots els ciutadans i partits que creuen en un nou país perquè "se la juguin" el proper 27 de setembre

Actualitzat

CDC i ERC han ratificat el preacord assolit amb les entitats sobiranistes de cara al 27-S per concórrer en una llista conjunta. La reunió més tardana ha estat la d'ERC, que acabava passats dos quarts de dotze de la nit i que també ha aprovat el preacord.

El pacte d'aquest dimarts no és l'acord que defensava Esquerra des del començament, perquè els republicans preferien tres llistes separades i més tard van proposar una llista sense polítics, però han aconseguit que no estigui encapçalada per Mas. Un altre dels aspectes que ha forçat la negociació dels republicans ha estat detallar el pla de l'endemà del 27-S per aconseguir la independència.

Suport unànime de CDC

L'executiva extraordinària de Convergència Democràtica ha ratificat per unanimitat aquest dimarts al vespre el preacord que el partit ha assolit amb Esquerra Republicana i les entitats sobiranistes de concórrer en una llista conjunta a les eleccions al Parlament. Després d'una hora de reunió, el president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, ha sortit de la seu del partit sense voler fer declaracions i, davant les preguntes dels periodistes sobre si hi havia acord, s'ha limitat a dir: "Aquí, sí".

Acabada la reunió, la portaveu de Convergència, Mercè Conesa, ha parlat amb els mitjans de comunicació, però sense donar gaires detalls: "Ens agradaria molt poder donar-vos ja explicacions, però s'ha quedat prèviament que, si tot va com ha d'anar, aquest dimecres els dos partits faran les declaracions oportunes".

Mas: "És el moment d'arremangar-se seriosament"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a tots els ciutadans i partits que creuen en un nou país perquè "se la juguin" el proper 27 de setembre. "Estem en un moment transcendent en què hem de passar per sobre de les comoditats estètiques i anar a l'arrel del problema per avançar", ha dit. El president de la Generalitat ha defensat que ara "és el moment d'arremangar-se seriosament".

A Girona, on ha participat en la celebració dels vint anys de Televisió de Girona, Mas ha fet les primeres declaracions després del preacord entre CDC i ERC per un llista conjunta en els propers comicis. Citant l'exprimera dama americana Eleanor Roosevelt, ha dit que "el futur pertany a aquells qui creuen en la bellesa dels seus somnis". Sense referir-se explícitament al preacord, el president de la Generalitat ha admès que aquests darrers dies se li ha girat "una feinada" i ha insistit que "a nivell de país cal sumar tant com es pugui".

Les entitats sobiranistes han acceptat aquest dimarts el preacord a què van arribar CDC i ERC aquest dilluns al vespre. Aquesta proposta també compta amb el suport de Moviment d'Esquerres i Demòcrates per Catalunya, escissions sobiranistes del PSC i Unió. En canvi, qui se n'ha distanciat és la CUP, que ha lamentat que la llista no reflecteix la pluralitat i complexitat del procés sobiranista.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut