Barcelona

CDC farà primàries després que Sílvia Requena hagi aconseguit els avals necessaris

La candidata es proclama candidata "de les bases" i descarta "cap pacte" amb Homs

Actualitzat

Finalment, Convergència Democràtica farà primàries per escollir el candidat a les eleccions del 26 de juny. Sis dies després de postular-se com a candidata, la presidenta de la sectorial d'Igualtat i Drets Civils del partit, Sílvia Requena, ha presentat aquest dimecres 427 avals, molts més dels 175 necessaris. Sumats a la nominació per part de la sectorial que presideix, li permet concórrer a la votació del 21 de maig.

Requena s'ha presentat com la candidata "de les bases" i s'ha proposat enfrontar-se amb Homs i tot el que representa dins de Convergència.

"Jo no vinc d'un càrrec institucional ni de la política professional, vinc de baix. I això ja és una clara diferència amb Homs."

Després de presentar els avals, la candidata ha descartat "cap pacte" possible amb l'altre aspirant, rebutjant així qualsevol negociació per retirar-se o fusionar les candidatures i evitar les primàries. "Jo no pactaré amb ningú. Arribaré fins al final en les primàries", ha apuntat.

De fet, ha explicat que, durant la campanya d'aquests dies, ha notat com la militància "veu en aquest gest valent una cosa il·lusionant, que va en la línia del futur del partit, del que vindrà amb el congrés".

L'endemà que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, elogiés Homs, Requena s'ha mostrat convençuda que també li mostrarà públicament el seu suport, ara que ja és formalment aspirant a cap de llista.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut