El previsible cap de llista de CDC el 20-D, Francesc Homs (ACN)
El previsible cap de llista de CDC el 20-D, Francesc Homs (ACN)

CDC concorrerà al 20-D en una marca nova amb RCat i possiblement Demòcrates

Antoni Castellà, un dels impulsors de Demòcrates, assegura que, si finalment els voluntaris avalen la coalició electoral, el nom de la candidatura no serà "Convergència i Demòcrates, ni Demòcrates i Convergència"

Actualitzat

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) concorrerà a les properes eleccions generals del 20 de desembre amb les sigles d'una nova coalició, en la qual s'integrarà Reagrupament i possiblement Demòcrates de Catalunya, l'escissió sobiranista d'Unió Democràtica. Ho han confirmat fonts de CDC a l'ACN.

Els impulsors de Demòcrates de Catalunya -Núria de Gispert, Antoni Castellà, Josep Maria Vila d'Abadal, Antoni Castellà i Titon Laïlla- han presentat aquest dimecres el contingut del congrés fundacional de la formació, que es farà aquest dissabte, i la seva aposta per al 20-D. Abans del congrés, el partit celebra una consulta per votació electrònica entre els seus simpatitzants perquè decideixin si volen anar en una coalició electoral amb CDC a les generals.

Castellà ha assegurat que, si finalment els voluntaris avalen la coalició electoral, el nom de la candidatura no serà "Convergència i Demòcrates, ni Demòcrates i Convergència" i ha insistit que a la llista conjunta hi haurà membres del nou partit en llocs "rellevants". L'exsecretari d'Universitats de la Generalitat ha remarcat que, en aquests moments, no s'han de repetir "esquemes antics" com coalicions estables de partits, sinó que advoca per aliances de formacions polítiques "puntuals" per a les eleccions electorals.

Anar al contingut